Šmakounovy štíhlé nudle s pestem a tuňákovými kuličkami

Klasické těstoviny máme rádi a často si je vaříme. Chtěla jsem, ale místo nich vyzkoušet něco jiného a proč tedy nezkusit Šmakounovy štíhlé nudle? Šmakoun je plnohodnotná potravina s vysokým obsahem kvalitní živočišné bílkoviny, bez tuků, cholesterolu, lepku, s minimem sacharidů a s nízkou energií. V kombinaci s pestem a tuňákovými kuličkami se pro nás staly tyto nudle zajímavou alternativou.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • Šmakounovy štíhlé nudle 3-4 balení
  • 400g tuňáka v plechovce
  • 70 g strouhanky
  • 2 lžíce kopru
  • 1 lžíce petrželky
  • 40 g oloupaných mandlí
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1 lžíce olivového oleje
  • bazalkové pesto
  • 200 ml smetany
  • parmazán na posypání

Postup

1

Okapaného tuňáka dejte do mísy, přidejte k němu strouhanku, kopr, petrželku, rozmixované mandle, vejce a důkladně vše prohněťte do kompaktní hmoty. Pokud je třeba přidejte sůl.

2

Ze směsi rukama vytvarujte menší kuličky. Dejte je na plech vyložený pečící folií a pečte v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 20-25 minut.

3

Mezitím si připravte nudle. Nudle nastřihněte nebo propíchněte a nechte nahřát v horké vodě, páře či mikrovlnce (1-2 minuty).

4

Pak se jednotlivé „nudle“ od sebe dobře oddělují. Takto nachystané nudle přidejte je do pánve, poté přidejte pesto a smetanu a opatrně, ale důkladně promíchejte. Jakmile budou kuličky v troubě hotové, podávejte společně s nudlemi a na závěr posypejte parmazánem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lahodné čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Letní tup: Osvěžující okurkový salát

Pečená jablka s karamelem a zmrzlinou

Osviežujúci ríbezľový koláč

Celozrné špagety s rajčaty a mozzarelou

Marinované tofu se zelím a lokši

Domácí paštika bez éček

Zeleninová polévka s pohankou

Gnocchi s pancettou a bazalkou

Pečená krůtí prsa s medem a slaninou

Kuřecí nudličky po thajsku s jasmínovou rýží

Pikantní hermelín pečený s bylinkami a meruňkovým džemem