Vynikající vepřový řízek s dvěma druhy salátu

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ingredience na bramborový salát:

  • Ranné brambory, cca 5 ks menších brambor
  • zakysaná smetana, cca dvě lžíce
  • dijonská hořčice, množství podle chuti
  • citronová šťáva, dle chuti
  • pepř
  • sůl
  • čerstvá pažitka

Ingredience na posypku na řízeček:

  • 1 šalotka
  • 2 manší kyselé okurky
  • 1 plátek ančoviček
  • lžíce kapary

Ostatní suroviny:

  • 2 plátky vepřového masa na řízky, co nejlibovějšího
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení, ideálně kvalitní slunečnicový
  • kousek másla
  • jablko, ideálně sladší žluté
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • pažitka
  • polníček
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a poté oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme do mísy. Přidáme zakysanou smetanu, hořčici, citronovou šťávu, pažitku, opepříme a osolíme. Vše dochutíme přesně tak jak máme rádi. Pozor brambory nemají plavat v dresinku!! Takže přidávejte radši po troškách. Když máme hotovo dáme salát dobře vychladit do lednice, ale není to podmínkou , klidně můžeme salát podávat ještě teplý, rozdíl je jen, že brambory oloupeme ještě teplé. Salát je vynikající v obou variantách. Přes léto určitě doporučuji osvěžující studenou verzi.

2

Nyní si připravíme posypání na řízeček, rozhodně tento krok nevynechávejte, dodá celému jídlu absolutně skvělý rozměr.Cibuly nasekáme co nejvíc na jemno a spaříme horkou vodou, necháme okapat a dáme do mističky. Přidáme na jemno nasekanou ančovičky, okurky i kapary, vše dobře promícháme.

3

Řízečky dobře naklepeme, z jedné strany osolíme a z obou opepříme. Solíme pouze z jedné strany jelikož posypka je sama o sobě slaná díky ančovičkám. Řízečky klasicky obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Mezitím jablko omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Smícháme s pažitkou, polníčkem a vše zakapeme troškou oleje s citronovou šťávou. Salátek má být sladko-kyselý a odlehčit celé jídlo.

4

Nyní už jen rozpálíme slunečnicový olej, z jedné strany dobře osmažíme řízečky a jakmile otočíme ihned na již opečenou stranu dáme kousek másla. Ano čtete dobře. Tento krok udělá to kouzlo s celým řízkem. Akorát po dvou vždy musíte olej vyměnit! Jinak se přepaluje. Pak už jen podáváme společně s oběma druhy salátu. Na řízek nezapomeňte dát vždy trochu posypky a uvidíte jak se skvěle pochutnáte :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nudle s brokolicí, restovaným kuřecím masem a sýrovou omáčkou

Bylinkový pečený losos s citrónovou kůrou a šalotkou

Špagety s bazalkovým pestem

Jahodový koláč s mandlovým korpusem a náplní z ricotty + Videorecept

Fit hamburger s celozrnnou bulkou

Snadná zapečená zelenina se smetanou

Video: Snadné indické kuře na másle s 9 druhy koření

Dýňové lívanečky se zakysanou smetanou, javorovým sirupem a ořechy

Těstoviny v rajčatové omáčce s tuňákem

Letní závitky Goi cuón

Restovaná kuřecí prsa se zeleninou a sladkokyselou omáčkou

Zapékané brambory se zeleninou