Vanilkové řezy se šlehačkou a kaštanovým pyré

Nadýchaný nepečený dezert provoněný vanilkou a kaštany zvládnou připravit i úplní začátečníci.

Vanilkové řezy se šlehačkou a kaštanovým pyré

Ingredience na 10 porcí

Korpus

  • 250 g máslových sušenek
  • 500 g kaštanového pyré
  • 2 lžičky rumu nebo rumového aroma
  • 50 g másla nebo margarínu

Krém

  • 1 vanilkový pudink
  • 400 ml mléka
  • 200 g másla
  • 100 g cukru krystal
  • 2 vanilkové cukry

Šlehačka

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky

Na posypání 

  • lžíci kakaa nebo strouhanou čokoládu

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Rozpusťte máslo. Máslové sušenky rozdrťte na prášek a smíchejte je s kaštanovým pyré, rumem a rozpuštěným máslem. Směs navrstvěte na plech vyložený pečicím papírem.

2

Uvařte pudink z prášku a mléka a nechte jej částečně vychladnout. Mezitím utřete máslo s cukrem krystal a vanilkovými cukry do pěny a směs pak vmíchejte do pudinku.

3

Smetanu ke šlehaní vyšlehejte spolu se ztužovačem do husté šlehačky.

4

Na korpus naneste krém a na ten pak šlehačku. Dezert dejte na dvě hodiny ztuhnout do lednice. Řezy můžete podle chuti posypat kakaem nebo na jemno nastrouhanou čokoládou.

Mohlo by vás zajímat: Dezerty a dorty, Recept bez kategorie

Zdroj: www.nosalty.hu

Hodnocení a komentáře

Marcel Bahník

Marcel Bahník 30. 5. 2015

teda kostka másla a půllitr šlehačky 🙂 to je kalorická bomba 🙂 jistě lehké, vláčné a dietní 🙂

Odpovědět

Venuše Pochová

Venuše Pochová 23. 5. 2015

můžu se jen zeptat kde nebo jak sehnat vyrobit kaštanové pyré děkuji

Odpovědět

Dana Fuksová

Dana Fuksová 29. 5. 2015

Zadejte si do vyhledávače “kaštanové pyré”, taky jsem to studovala:-), dá se koupit např.v Lidlu.

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře