Vanilkové řezy se šlehačkou a kaštanovým pyré

Nadýchaný nepečený dezert provoněný vanilkou a kaštany zvládnou připravit i úplní začátečníci.

Dorty a moučníky

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 250 g máslových sušenek
  • 500 g kaštanového pyré
  • 2 lžičky rumu nebo rumového aroma
  • 50 g másla nebo margarínu

Krém

  • 1 vanilkový pudink
  • 400 ml mléka
  • 200 g másla
  • 100 g cukru krystal
  • 2 vanilkové cukry

Šlehačka

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky

Na posypání

  • lžíci kakaa nebo strouhanou čokoládu

Postup

1

Rozpusťte máslo. Máslové sušenky rozdrťte na prášek a smíchejte je s kaštanovým pyré, rumem a rozpuštěným máslem. Směs navrstvěte na plech vyložený pečicím papírem.

2

Uvařte pudink z prášku a mléka a nechte jej částečně vychladnout. Mezitím utřete máslo s cukrem krystal a vanilkovými cukry do pěny a směs pak vmíchejte do pudinku.

3

Smetanu ke šlehaní vyšlehejte spolu se ztužovačem do husté šlehačky.

4

Na korpus naneste krém a na ten pak šlehačku. Dezert dejte na dvě hodiny ztuhnout do lednice. Řezy můžete podle chuti posypat kakaem nebo na jemno nastrouhanou čokoládou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jogurtové muffiny s borůvkami

Šťavnaté masové kuličky se sýrovou omáčkou

Video: Domácí pizza Margherita

Rychlý závin plněný čokoládou a vlašskými ořechy

Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a cizrnou

Luxusní ovesná kaše s čokoládou, banány a arašídovým máslem

Domácí Míša s Nutellou

Vláčné citrónové sušenky s krémovým sýrem a cukrovou polevou

Knedlíky z celozrnného pečiva

Hlívový kuba – láska na první ochutnání

Zeleninový boršč

Maková roláda s tvarohem a povidly