Vanilkové řezy se šlehačkou a kaštanovým pyré
Nadýchaný nepečený dezert provoněný vanilkou a kaštany zvládnou připravit i úplní začátečníci.

Ingredience na 10 porcí
Korpus
- 250 g máslových sušenek
- 500 g kaštanového pyré
- 2 lžičky rumu nebo rumového aroma
- 50 g másla nebo margarínu
Krém
- 1 vanilkový pudink
- 400 ml mléka
- 200 g másla
- 100 g cukru krystal
- 2 vanilkové cukry
Šlehačka
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
Na posypání
- lžíci kakaa nebo strouhanou čokoládu
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Rozpusťte máslo. Máslové sušenky rozdrťte na prášek a smíchejte je s kaštanovým pyré, rumem a rozpuštěným máslem. Směs navrstvěte na plech vyložený pečicím papírem.
Uvařte pudink z prášku a mléka a nechte jej částečně vychladnout. Mezitím utřete máslo s cukrem krystal a vanilkovými cukry do pěny a směs pak vmíchejte do pudinku.
Smetanu ke šlehaní vyšlehejte spolu se ztužovačem do husté šlehačky.
Na korpus naneste krém a na ten pak šlehačku. Dezert dejte na dvě hodiny ztuhnout do lednice. Řezy můžete podle chuti posypat kakaem nebo na jemno nastrouhanou čokoládou.
Mohlo by vás zajímat: Dezerty a dorty, Recept bez kategorie
Zdroj: www.nosalty.hu
Hodnocení a komentáře
Marcel Bahník 30. 5. 2015
teda kostka másla a půllitr šlehačky 🙂 to je kalorická bomba 🙂 jistě lehké, vláčné a dietní 🙂
Odpovědět
Venuše Pochová 23. 5. 2015
můžu se jen zeptat kde nebo jak sehnat vyrobit kaštanové pyré děkuji
Odpovědět
Dana Fuksová 29. 5. 2015
Zadejte si do vyhledávače “kaštanové pyré”, taky jsem to studovala:-), dá se koupit např.v Lidlu.
Odpovědět
Filip
Odpovědět