![](https://carujeme.cz/wp-content/uploads/2023/10/veprova-panenka-se-svestkami-6200-1-1024x768.jpg)
Těsto
Krém
Nejdříve si připravíme dýňové pyré. Dýni Hokaido rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na menší kousky. Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupňů do změknutí. Pak necháme trochu vychladnout a rozmixujeme.
Nachystáme si formu na muffiny a papírové košíčky, kterými ji vyložíme. V míse si smícháme mouku, sodu, ořechy, prášek do pečiva a koření. Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme si sníh. Žloutky smícháme s dýňovým pyré, medem a rozpuštěným máslem. Do této misky pomalu přisypáváme mouku s kořením. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Košíčky plníme do větší půlky a pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 175 stupňů.
Zatímco se muffinky pečou, uděláme si krém. Tvaroh rozšleháme s banány. Přidáme agávový sirup, vanilkové aroma, citrónovou šťávu, rum, smetanu a povolené máslo. Mixujeme do tuha, podle potřeby přidáme ztužovač, ale myslím, že nebude nutný :)
Muffiny po vychladnutí zdobíme krémem, posypeme skořicí a ozdobíme plátky mandlí :)