Lilkový snack s jogurtovým dipem

Smažená lilková kolečka určitě každý znáte. Jednou, dvakrát si je uděláte a pak už omrzí. Ale tohle zobání k telce nebo na nějakou party se studeným jogurtovým dipem je prostě a jednoduše super.

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • lilek
  • parmazán
  • vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sůl
  • olej na smažení

Na jogurtový dip:

  • hustý bílý jogurt
  • česnek (stroužek na 1 malý jogurt)
  • máta
  • sůl

Postup

1

Vše je velmi jednoduché. Lilek oloupejte, nakrájejte na kostky cca 1,5 x 1,5 cm, osolte a nechte v cedníku asi hodinu vykapat. Pak lilek osušte papírovou utěrkou.
Mezitím připravíme dip. Do jogurtu vmícháme najemno posekané lístky máty, rozdrcený česnek a podle chuti osolíme. Vložíme odstát do lednice.

2

Připravte si klasicky suroviny na trojobal, jen s rozdílem, že do strouhanky přidáte na velmi jemno nastrouhaný parmazán. Rozšlehané vajíčko ještě trošku osolte a můžete malinko naředit vodou. A pak už klasicky obalujeme, mouka, vejce, strouhanka s parmazánem. Smažíme v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje tak, aby kostky plavaly a smažily se rovnoměrně ze všech stran. Vyndáme krásně zlatavé kostičky na papírové utěrky a necháme přebytečný olej odsát.
Podáváme s vychlazeným dipem.

Poznámka

Ostatní moje recepty a fotografie najdete na blogu http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou

Tvarohové mini zmrzlinky s čerstvými jahodami

Domácí mini bounty tyčinky

Jablečné řezy s pudinkem z listového těsta

Video: Chlebový ježek ve stylu cheeseburgeru

Podzimní pečená jablka s ovocem a šlehačkou

Květákové miniplacičky s pohankou a mozzarelou

Zapékaný květák s křupavou sýrovou gratinou na povrchu

Video: Snadné a rychlé sýrové muffiny ideální na svačinu

Párky restované na bílém víně a tymiánu

Delikátní jablečné pralinky v bílé čokoládě

Vanilkové cupcakes s jemným krémem a marcipánem