Pohankové tofu karbanátky

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Karbanátky

  • 60 g pohanky
  • 50 g uzeného tofu
  • na špičku nože mletého chilli
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • 1 malý stroužek česneku
  • sůl
  • olivový olej

Mátový jogurt:

  • 1 vrchovatá lžíce hustého bílého jogurtu – pro veganskou verzi můžete použít sojanézu
  • 3 lístky máty
  • špetka soli
  • 1 slabý plátek z česneku (který použijete do karbanátků)
  • 1 lžička šťávy z limety
  • nastrouhaná limetová kůra z ¼ limety

K podávání:

  • okurka
  • pšeničná tortilla

Postup

1

Pohanku uvařte doměkka. Sceďte a nechte okapat. Když pohanka trochu zchladne, vložte do nožového mixéru spolu s tofu, kořením a špetkou soli. Rozmixujte tak, aby vám vznikla pružná hmota.

2

Troubu předehřejte na 200 ⁰C. Na plech položte pečící papír. Navlhčete si ruce a z hmoty vytvarujte dva karbanátky. Každý z nich z obou stran potřete olivovým olejem, položte na papír a pečte z obou stran po 10 minutách.

3

Mátu, česnek a špetku soli vložte do hmoždíře a rozmačkejte, přidejte limetovou šťávu a kůru, promíchejte s jogurtem.

4

Opečte tortillu z obou stran. Okurku nastrouhejte nahrubo a podávejte s karbanátky a jogurtem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zeleninové sabdží

Křehké linecké vánoční stromečky s malinovým džemem

Křehký borůvkový koláč, který chutná jako cheesecake

Polévka z červené čočky

Máslové sušenky s karamelovou náplní a čokoládovou polevou do 30 minut

Kuře se zelenými fazolkami a zakysanou smetanou

Ostružinový dezert

Celozrnné piškoty s vločkami a medem

Dýňová polévka

Tvarohový tapioka dort s borůvkami a čokoládou

Mandlový koláč s hruškami

Nádivka s uzeným masem