Mandle a oříšky obalované v cukru a skořici pečené v troubě

Jemné křupavé potěšení, pro které nemusíte chodit do obchodu. Upečte si vlastní cukrové mandličky, které můžete jíst hned, jak je vytáhnete z trouby. Zkuste také obalit vlašské ořechy, arašídy nebo třeba kešu. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 450 g neloupaných mandlí
  • 1/3 hrnku rozpuštěného másla
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 4 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička soli
  • 2 bílky
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

1

Předehřejte troubu na 130 °C.

2

Rozšlehejte bílky se solí. Postupně přidávejte cukr, vanilku a šlehejte do tuha. Vmíchejte mandle a skořici.

3

Do mísy nalijte rozpuštěné máslo a vsypte madle s bílky. Promíchejte a nasypte na plech vyložený pečícím papírem.

4

Pečte přibližně hodinu, každých 15 minut promíchejte. Po upečení nechte vychladnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládové želé banánky

Tradiční buřtguláš

Vláčný biskupský chlebíček s nádhernou vůní

Dýňové ragú s fazolkami

Dýňový chlebíček s čokoládou

Kapustové závitky s pohankovou směsí a tofu

Jemné kokosové pralinky obalené v hořké čokoládě

Fitness mrkvový hummus s petrželkou

Sýrovo-smetanový dezert s pšeničnými klÍčky a ovocem

Citronový koláč s ricottou a olivovým olejem

Odlehčený vlašský salát

7 novoročních jídel, které vám přinesou zdraví, peníze i dlouhý život