
Těsto:
Posypání:
Příprava plechu:
Dokončení:
Čokoládová omáčka:
Vejce utřeme s cukrem do pěny.
Plech vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme strouhankou. Troubu rozpálíme na 150–160 °C.
K vyšlehaným vejcím přidáme mouky s práškem do pečiva, mléko, olej a případnou citronovou kůru a kokos. Zamícháme v řidší těsto.
Kokos promícháme v misce s moučkovým cukrem.
Těsto vylijeme na plech a posypeme ho hustě kokosem s cukrem.
Pečeme asi 25 minut, ke konci hlídáme, aby se kokos nespálil.
Upečenou buchtu polijeme smetanou a necháme ji vychladnout.
Na čokoládovou omáčku si nalámeme hořkou čokoládu do misky a smetanu (100 ml) zahřejeme k bodu varu. Poté jí přelijeme čokoládu a necháme pět minut odstát. Tuto směs důkladně rozmícháme dohladka, před použitím ji můžeme ještě lehce zahřát v mikrovlnce a případně zředit zbylou smetanou.
Vychladlou buchtu nakrájíme.
A můžeme ji polít čokoládovou omáčkou.
Omáčku můžete klidně ještě ochutit – přidáním nějakého likéru, drcených oříšků anebo například kávy. Anebo si ji nechte jen tak a polijte s ní třeba i zmrzlinu. Nebo čerstvé jahody… Myslím, že chápete :).