Domácí máslový karamel se špetkou soli

Během deseti minut si můžete sami uvařit jemný, máslový karamel, který se hodí jako poleva na zmrzliny, náplň dezertů nebo jen tak na mlsání. Můžete jej také připravit a darovat nějakému nadšenci do vaření, určitě jej potěšíte.
  • Čas přípravy: 10 minut
  • Porce: přibližně 1 hrnek karamelu

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 60 g másla
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžička lupínkové soli (ideální je tzv. Maldonská sůl) (volitelné)
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

1

Rozpusťte máslo v rendlíku. Přisypte cukr, sůl a přilijte smetanu. Přiveďte směs k varu a nechte probublávat 4 až 5 minut.

2

Sundejte směs z plotny a přilijte vanilkový extrakt. Přelijte hotový karamel do sklenice, ve které jej budete skladovat. Ideální je, mít karamel uschovaný v lednici, déle vydrží.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Avokádové muffiny s medem

Krémové tiramisu s Baileys likérem a amarettem

Cuketový guláš s červenou čočkou

Dietnější špenátové lasagne

Vločkový jablečný dort

Profiteroles au chocolat

Dort harlekýn

Křupavý vaječný toast s parmazánem a čerstvou petrželkou

Soba nudle s cizrnou, chilli a petrželkou

Čokoládovo-banánový dort

Pudinková buchta se zakysanou smetanou

Rychlá ovesná snídaně s nektarinkou