Domácí máslový karamel se špetkou soli

Během deseti minut si můžete sami uvařit jemný, máslový karamel, který se hodí jako poleva na zmrzliny, náplň dezertů nebo jen tak na mlsání. Můžete jej také připravit a darovat nějakému nadšenci do vaření, určitě jej potěšíte.
  • Čas přípravy: 10 minut
  • Porce: přibližně 1 hrnek karamelu

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 60 g másla
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžička lupínkové soli (ideální je tzv. Maldonská sůl) (volitelné)
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

1

Rozpusťte máslo v rendlíku. Přisypte cukr, sůl a přilijte smetanu. Přiveďte směs k varu a nechte probublávat 4 až 5 minut.

2

Sundejte směs z plotny a přilijte vanilkový extrakt. Přelijte hotový karamel do sklenice, ve které jej budete skladovat. Ideální je, mít karamel uschovaný v lednici, déle vydrží.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tvarohová žemlovka s banány

Perník | rychlý recept | bezlepkový a veganský

Vánoční cukroví – polomáčené máslové sušenky s čokoládovými hoblinkami

Snadné vanilkové sušenky s pekanovými ořechy

Parmigiana di melanzane

Motýlci z čokolády – originální ozdoba na dorty

Polomáčené sušenky a vanilkový krém z avokáda

Zvyšte si vitalitu s avokádem – 6 receptů a 6 tipů

tradiční vánoční bramborový salát

Tradiční vánoční bramborový salát

Video: Marinované kuřecí maso z jedné pánve

Vaječné muffiny

Mléčný chia pudink s banánem a borůvkami