fbpx

Domácí máslový karamel se špetkou soli

Během deseti minut si můžete sami uvařit jemný, máslový karamel, který se hodí jako poleva na zmrzliny, náplň dezertů nebo jen tak na mlsání. Můžete jej také připravit a darovat nějakému nadšenci do vaření, určitě jej potěšíte.

  • Čas přípravy: 10 minut
  • Porce: přibližně 1 hrnek karamelu
Recept na domácí karamel

Ingredience

  • 60 g másla
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžička lupínkové soli (ideální je tzv. Maldonská sůl) (volitelné)
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

 

Krok 1

Rozpusťte máslo v rendlíku. Přisypte cukr, sůl a přilijte smetanu. Přiveďte směs k varu a nechte probublávat 4 až 5 minut.

Homemade-Butterscotch-Sauce-IngredientsKrok 2

Sundejte směs z plotny a přilijte vanilkový extrakt. Přelijte hotový karamel do sklenice, ve které jej budete skladovat. Ideální je, mít karamel uschovaný v lednici, déle vydrží.

Homemade-Butterscotch-Sauce

 

Mohlo by vás zajímat:
domácí recepty karamel rychlé recepty sladké recepty smetana

Zdroj: www.justataste.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře