Zapékaná brokolice s česnekem a parmazánem
Rychlá příloha, či chytrá svačinka plná minerálů a vitamínu C. Brokolice se hezky hodí k masu, bramborovým jídlům a lze ji považovat za dietní večeři.
- Čas vaření: 15 minut
- Porce: 6
- Nutriční hodnoty (1 porce): Kalorie 150, Tuk 11 g, Cholesterol 9 mg, Sodík 187 mg, Draslík 379 mg, Sacharidy 8 g, Bílkoviny 7 g

Potřebujeme
- 720 g brokolice, rozdělené na malé růžice
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžičky nadrceného česneku
- špetka soli
- 1/4 hrnku strouhaného parmazánu
Postup
Předehřejte troubu na 210 °C. Vymažte plech trochou olivového oleje.
Ve velké míse smíchejte brokolici, olivový olej, česnek a sůl. Promíchejte tak, aby se vše hezky spojilo.
Nasypte brokolici na plech a pečte 10 až 12 minut. Poté vyndejte a ihned posypejte strouhaným parmazánem.
Mohlo by vás zajímat:
brokolice česnek parmazán pečení recepty slané recepty snadné recepty
Zdroj: homemadehooplah.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře