fbpx

Zapékaná brokolice s česnekem a parmazánem

Rychlá příloha, či chytrá svačinka plná minerálů a vitamínu C. Brokolice se hezky hodí k masu, bramborovým jídlům a lze ji považovat za dietní večeři.

  • Čas vaření: 15 minut
  • Porce: 6
  • Nutriční hodnoty (1 porce): Kalorie 150, Tuk 11 g, Cholesterol 9 mg, Sodík 187 mg, Draslík 379 mg, Sacharidy 8 g, Bílkoviny 7 g
Recept na brokolici s parmazánem

Potřebujeme

  • 720 g brokolice, rozdělené na malé růžice
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžičky nadrceného česneku
  • špetka soli
  • 1/4 hrnku strouhaného parmazánu

garlicparmesanbroccoli2

Postup

1

Předehřejte troubu na 210 °C. Vymažte plech trochou olivového oleje.

2

Ve velké míse smíchejte brokolici, olivový olej, česnek a sůl. Promíchejte tak, aby se vše hezky spojilo.

3

Nasypte brokolici na plech a pečte 10 až 12 minut. Poté vyndejte a ihned posypejte strouhaným parmazánem.

Mohlo by vás zajímat:
brokolice česnek parmazán pečení recepty slané recepty snadné recepty

Zdroj: homemadehooplah.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře