Teplý hlívový salát se špenátem a tofu
Saláty nemusejí být jen přílohou, ale klidně si je můžete dopřát jako hlavní chod. Aby byl ale salát třeba plnohodnotným obědem, musí kromě něčeho zelného obsahovat i nějaké bílkoviny, které Vás zasytí. Skvělým řešením jsou teplé saláty, tento třeba zvládnete do čtvrthodiny a budete potřebovat jen jednu pánvičku.

Ingredience na 1 porce
Suroviny na 1 porci:
- 200 g čerstvé hlívy ústřičné
- 1/2 balení uzeného tofu
- 1 cibule
- 2 hrsti čerstvého listového špenátu
- 3 ředkvičky
- 1 lžička drceného římského kmínu
- sůl
- pepř
- 2 lžíce rostlinného oleje
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Cibuli si nakrájíme najemno, omytou hlívu zase na nudličky a společně dáme restovat na rozehřátou pánvičku s olejem. Zasypeme římským kmínem (kmín a houby jsou podle mě nerozlučná dvojka) a počkáme, dokud cibulka trošku nezezlátne.

No a teď už to půjde rychle. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, na plátky nakrájenou ředkvičku, minutku restujeme a na závěr přidáme špenát, který na pánvičce necháme jen lehce "povadnout", osolíme, opepříme a je hotovo!

Mohlo by vás zajímat: