Teplý hlívový salát se špenátem a tofu

Saláty nemusejí být jen přílohou, ale klidně si je můžete dopřát jako hlavní chod. Aby byl ale salát třeba plnohodnotným obědem, musí kromě něčeho zelného obsahovat i nějaké bílkoviny, které Vás zasytí. Skvělým řešením jsou teplé saláty, tento třeba zvládnete do čtvrthodiny a budete potřebovat jen jednu pánvičku.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na 1 porci:

  • 200 g čerstvé hlívy ústřičné
  • 1/2 balení uzeného tofu
  • 1 cibule
  • 2 hrsti čerstvého listového špenátu
  • 3 ředkvičky
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Postup

1

Cibuli si nakrájíme najemno, omytou hlívu zase na nudličky a společně dáme restovat na rozehřátou pánvičku s olejem. Zasypeme římským kmínem (kmín a houby jsou podle mě nerozlučná dvojka) a počkáme, dokud cibulka trošku nezezlátne.

2

No a teď už to půjde rychle. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, na plátky nakrájenou ředkvičku, minutku restujeme a na závěr přidáme špenát, který na pánvičce necháme jen lehce "povadnout", osolíme, opepříme a je hotovo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Reuben sendvič

zeleny dip

Dip Zelená Bohyně – univerzální dip

Dýňový kompot

Kuřecí vývar s bílým chřestem

Tvarohové knedlíčky s jahodami a rebarborou

Domácí ovocné energy tyčinky ze tří ingrediencí

Vanilkové rohlíčky

Zeleninový guláš s fazolemi a kolínky z jednoho hrnce

Slaný závin s krémovým sýrem, šunkou a sýrem

Nepečené vánoční kokosovo-mandlové kuličky za pár minut

Dušičky – Kosti svatých

Hovězí steak