Vláčné jablečné řezy se skořicovou drobenkou

Jemné jablečné řezy, které se přímo rozplývají na jazyku. Pohostěte touto dobrotou své přátele nebo rodinu, či si udělejte radost ke kafíčku nebo čaji.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 113 g másla
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 1 hrnek hladké mouky

Jablka

  • 2-3 střední jablka, nakrájená na malé kostky
  • ⅓ hrnku třtinového cukru
  • 1 lžíce mouky
  • ½ lžičky skořice

Drobenka

  • ¼ hrnku másla
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • ⅔ hrnku mouky
  • ½ lžičky skořice

Postup

1

Pečícím papírem vyložte formu o velikosti 20 x 20 cm a předehřejte troubu na 180 °C.

2

Ve velké míse rozehřejte máslo. Přisypte cukr a ostatní ingredience na těsto. Dobře zamíchejte a nalijte do formy.

3

Pečte 15 minut. Mezitím si připravte jablečnou směs.

4

Smíchejte jablka, cukr, mouku a skořici v horkuvzdorné míse. Vložte do mikrovlnky na nejvyšší stupeň na 5 minut. Zamíchejte a dejte bokem.

5

V druhé míse smíchejte máslo, cukr, vločky, mouku a skořici, dokud se nevytvoří drobenkovitá struktura.

6

Jakmile uběhne 15 minut pečení, dejte na korpus jablečnou směs a vršek posypte drobenkou. Pečte dalších 18 až 20 minut dozlatova.

7

Než budete vyndávat z formy, nechte řezy vychladnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Květák zapečený pod sýrovo-brokolicovou omáčkou podle Jamie Olivera

Letní slaninovo-cuketové bramboráky

Celozrné špagety s rajčaty a mozzarelou

Fitness narozeninový dort

Red velvet muffiny

Mini jablečné záviny z kynutého těsta

Rolka z prosciutta a ricotty

Kuře pečené na rajčatech

VIDEORECEPT: Pomazánka z červené řepy

Těstoviny Penne s brokolicí, smetanou a parmazánem

Zapečené brambory s klobásou a sýrem

Pečené maso s brambory na tymiánu