Vláčné jablečné řezy se skořicovou drobenkou
Jemné jablečné řezy, které se přímo rozplývají na jazyku. Pohostěte touto dobrotou své přátele nebo rodinu, či si udělejte radost ke kafíčku nebo čaji.

Ingredience
Korpus
- 113 g másla
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- ½ lžičky mleté skořice
- 1 hrnek hladké mouky
Jablka
- 2-3 střední jablka, nakrájená na malé kostky
- ⅓ hrnku třtinového cukru
- 1 lžíce mouky
- ½ lžičky skořice
Drobenka
- ¼ hrnku másla
- ½ hrnku třtinového cukru
- 1 hrnek ovesných vloček
- ⅔ hrnku mouky
- ½ lžičky skořice
Postup
Pečícím papírem vyložte formu o velikosti 20 x 20 cm a předehřejte troubu na 180 °C.
Ve velké míse rozehřejte máslo. Přisypte cukr a ostatní ingredience na těsto. Dobře zamíchejte a nalijte do formy.
Pečte 15 minut. Mezitím si připravte jablečnou směs.
Smíchejte jablka, cukr, mouku a skořici v horkuvzdorné míse. Vložte do mikrovlnky na nejvyšší stupeň na 5 minut. Zamíchejte a dejte bokem.
V druhé míse smíchejte máslo, cukr, vločky, mouku a skořici, dokud se nevytvoří drobenkovitá struktura.
Jakmile uběhne 15 minut pečení, dejte na korpus jablečnou směs a vršek posypte drobenkou. Pečte dalších 18 až 20 minut dozlatova.
Než budete vyndávat z formy, nechte řezy vychladnout.
Mohlo by vás zajímat:
jablka originální recepty pečení řezy skořice sladké recepty snadné recepty Dezerty
Zdroj: www.thereciperebel.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře