fbpx

Kaštanový suk s ořechy, kakaem a bez rafinovaného cukru

Sladká jednohubka či originální cukroví, to je kaštanový suk. Příprava vám zabere jen chvilku, je vhodný pro veganské i bezlepkové stravování a neobsahuje žádný rafinovaný cukr, pouze ten z ovoce a stévie. 🙂

Tak tohle je v současnosti můj favorit. Kombinace kaštanů, křupavých ořechů a sladkých datlí v křupavém cukroví je naprosto dokonalá.

Recept na kaštanový suk

Ingredience

  • 70 g kaštanové pasty
  • 100 g pohankové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 lžičky kakaa
  • stévie dle chuti (já použila asi 10 kapek)
  • hrst vlašských ořechů
  • 6 ks sušených datlí

Postup

1

Kaštanovou pastu připravíte rozmixováním uvařených jedlých kaštanů s vanilkovým extraktem a trochou vody. Měla by vzniknout hladká pasta.

2

Připravenou pastu smíchejte s ostatními ingrediencemi kromě ořechů a datlí.

3

Mělo by vzniknou hladké těsto, do kterého nakonec zapracujte nahrubo nasekané ořechy a datle. Zabalte jej do potravinové folie a vložte na chvíli do lednice.

4

Poté z těsta utvořte váleček a ostrým nožem krájejte na malá kolečka, tlustá přibližně 0,5 cm.

5

Jednotlivé kousky skládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 175 °C přibližně 15 minut.

6

Kolečka budou po upečení docela tvrdá, ale tak je to správně. Zvláční do druhého dne díky sušenému ovoci.

7

Uchovávejte v chladu.

Mohlo by vás zajímat:
bezlepkové datle dezerty kakao pečení sladké recepty vanilkový extrakt vlašské ořechy

Zdroj: maryskitchenlove.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře