Kaštanový suk s ořechy, kakaem a bez rafinovaného cukru
Sladká jednohubka či originální cukroví, to je kaštanový suk. Příprava vám zabere jen chvilku, je vhodný pro veganské i bezlepkové stravování a neobsahuje žádný rafinovaný cukr, pouze ten z ovoce a stévie. 🙂
Tak tohle je v současnosti můj favorit. Kombinace kaštanů, křupavých ořechů a sladkých datlí v křupavém cukroví je naprosto dokonalá.

Ingredience
- 70 g kaštanové pasty
- 100 g pohankové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 2 lžičky kakaa
- stévie dle chuti (já použila asi 10 kapek)
- hrst vlašských ořechů
- 6 ks sušených datlí
Postup
Kaštanovou pastu připravíte rozmixováním uvařených jedlých kaštanů s vanilkovým extraktem a trochou vody. Měla by vzniknout hladká pasta.
Připravenou pastu smíchejte s ostatními ingrediencemi kromě ořechů a datlí.
Mělo by vzniknou hladké těsto, do kterého nakonec zapracujte nahrubo nasekané ořechy a datle. Zabalte jej do potravinové folie a vložte na chvíli do lednice.
Poté z těsta utvořte váleček a ostrým nožem krájejte na malá kolečka, tlustá přibližně 0,5 cm.
Jednotlivé kousky skládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 175 °C přibližně 15 minut.
Kolečka budou po upečení docela tvrdá, ale tak je to správně. Zvláční do druhého dne díky sušenému ovoci.
Uchovávejte v chladu.
Mohlo by vás zajímat:
bezlepkové datle dezerty kakao pečení sladké recepty vanilkový extrakt vlašské ořechy
Zdroj: maryskitchenlove.cz
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře