Do mísy jsem nasypala mouku, sůl, cukr, citronovou kůru a tuto suchou směs jsem promíchala.
Dále jsem přidala vejce a žloutky, máslo a začala jsem vypracovávat těsto. Pokud se vám těsto nespojí, přilijte podle potřeby mléko. Přilévejte ho postupně po menších dávkách pouze do chvíle, kdy se těsto začne spojovat. Zpracujte tuhé těsto.
Těsto jsem si rozdělila na 35g díly a z těch jsem vyválela delší válečky. Ty jsem na koncích nařízla a tvarovala je do tvarů kostí.
Takto připravené těsto jsem smažila v rozpáleném oleji dozlatova.
Hotové pečivo jsem dala na papírový ubrousek, aby z nich odkapal přebytečný tuk, a potom ho ještě za tepla obalila v moučkovém cukru.
Do těsta jsem přidala citronovou kůru a sůl – to v původním receptu nebylo myslím, že jsem udělala dobře. Bez toho by to nebylo ono.
Neděste se, že je těsto tuhé. Má prý takové být. Potom i výsledná kost je maličko tužší. Nejlepší jsou samozřejmě úplně čerstvé. Druhý den je pečivo o něco víc tužší, ale zuby si na tom nevylámete :D.
Pokud nechcete dělat kosti, těsto můžete vyválet, vykrojit obdélník a udělat do něj křížek. Pak jen usmažit a obalit v cukru.