Americké lívance

Barbucha

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 2 lžícetřtinového cukru
  • 2 lžičky sušeného pekařského droždí (může být i kypřící prášek)
  • špeka soli
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného vychladlého másla

Postup

1

Smíchejte všechny sypké suroviny.

2

V jiné nádobě smíchejte vejce, mléko a vychladlé máslo.

3

Dejte vše do jedné misky a ušlehejte hladké těsto.

4

Nechte cca 10–15 minut odpočinout.

5

Rozpálenou pánvičky rozehřeje (pozor, max. na středně teplou ploténku), potřete olejem nebo máslem a pomocí náběračky nalejte těsto, opečte z jedné i druhé strany.

6

Podávejte s tím, co máte nejraději. Např. s jogurtem, jahodami a banánem. Dobrou chuť :).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Mini větrníčky s čokoládovým krémem a čokoládovou polevou

Celozrnné sušenky s vlašskými ořechy

Domácí čokoládový likér

Recept na zdravý kiwi dort ve tvaru želvy – pouze z ovoce

Sladké trojúhelníčky z tvarohového těsta se skořicovým cukrem

Etiopská červená čočka mesir wat

Video: Jemný karamelový krém s pravou vanilkou

Kváskové celozrnné “honzovky“

Vánoční cukroví – křehké ořechové mušličky se žloutkovým krémem

Mille feuille – listové řezy se žloutkovým krémem

Křehké sušenky s citrónovou náplní

Vegetariánské kari