Domácí borůvkový cheesecake

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 120 g máslových sušenek
  • 3 lžíce cukru
  • 60 g rozpuštěného másla

Náplň:

  • 150 g borůvek
  • 2 měkké tvarohy
  • 1 bílý jogurt
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 60 g cukru

Topping:

  • zakysaná smetana
  • 1 lžíce moučkového cukru

Borůvkový topping

  • půl šálku borůvek
  • 1 lžíce cukru

Postup

1

Budete potřebovat kulatou dortovou formu (já použila malou – průměr 20 cm). Pokud máte větší, přizpůsobte tomu množství ingrediencí a pak i dobu pečení.

2

Nejprve si z pečicího papíru vystřihněte kolečko o velikosti dna formy a proužek, který dáte podél vnitřního obvodu formy.

3

Formu zvenku zabalte do dvojité vrstvy alobalu tak, aby zakrýval dno i stěny (k tomu budete potřebovat větší formát alobalu).

4

Sušenky si nadrťte na jemno. Smíchejte s cukrem a rozpuštěným máslem. Natlačte prsty na stěny formy i na dno. Pečte cca 5 minut na 170 °C.

5

Pokud používáte mražené borůvky, nechte je povolit. Borůvky rozmixujte na pyré.

6

Na náplň smíchejte v robotu s nástavcem na hnětení těsta tvarohy, jogurt, borůvkové pyré a cukr. Směs by měla být jen lehce našlehaná, ale hlavně hladká. Pak přidejte mouku a pořádně smíchejte. Po jednom přidávejte vejce a promíchejte. V této fázi nechcete "přešlehat".

7

Nalijte náplň do upečené sušenkové krusty. Celou formu vložte do většího (mělkého) pekáčku. Do pekáčku nalijte vařící vodu cca do výšky 5–7 cm. Ve výsledku by to mělo vypadat jako kulatá forma v "lázni".

8

Pečte cca 10 minut na 180 °C a pak dalších 30 minut na 170 °C.

9

Dort nechte vychladnout a pak dejte alespoň na hodinu do lednice.

10

Povrch potřete zakysanou smetanou s cukrem.

11

Topping 2: V malém hrnci krátce povařte borůvky s cukrem. Pustí šťávu – většinu odlijte a udělejte si z ní třeba limonádu. Zbytek nechte vychladnout. Ozdobte při servírování i takto upravenými borůvkami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečené řezy s čokoládovým krémem a sušenkami připravíte za 30 minut

Jednoduché špagety s rajčátky a tofu

Gnocchi se slaninou, špenátem a omáčkou z uzeného sýra

Tomatová polévka

Pražma s citrony a hráškovým pyré

Mrkvový dort s mascarpone

Jednoduchý zeleninový krém

Květákové krokety se sýrem

Hokaido krémová polévka

Panenka plněná mozzarellou, sušenými rajčaty a šunkou

Kuřecí prsa s houbami a dijonskou omáčkou

Kuře na zimní zelenině