Vláčné cuketové placičky s petrželí a česnekem

Vyzkoušejte lehčí verzi a místo brambor dejte do placiček tentokrát cuketu. Placičky budou vláčnější a krásně vonět díky čerstvě nasekané petrželi. Tento recept je ideální pro všechny, kteří chtějí žít o chloupek zdravěji. A jelikož je bez masa, tak i vegetariáni si přijdou na své. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 střední cukety
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 150 g strouhaného sýra
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 stroužek česneku, rozmačkaný
  • 2 lžíce sekané petržele
  • mletý černý pepř
  • špetka soli
  • olej na smažení

Postup

1

Oloupejte obě cukety a nastrouhejte je do mísy. Oloupejte cibuli a taktéž ji nastrouhejte k cuketě.

2

Do směsi přidejte nastrouhaný sýr, rozmačkaný česnek, petržel, obě vejce, koření a 4 lžíce mouky.

3

Rozehřejte na pánvi olej a postupně pokládejte větší lžíci směsi do oleje, kde vytvořte malou placičku. Smažte z obou stran.

4

Podávejte jako přílohu nebo samostatně.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křehký ořechový koláč s máslovým těstem a čokoládou

Zapékané topinky s houbami, sýrem a tymiánem

Cizrna v pikantní rebarborovo – mrkvové omáčce

Domácí melounová zmrzlina s kokosovým mlékem a vanilkou

Letní tvarohový koláč s angreštem, borůvkami a smetanou

Plněný kuřecí prsíčka se zeleninou

Bezlepkový vláčný cheesecake s vanilkou

VIDEORECEPT: Cuketový koláč

Fazolová kyselica

Lívance z acidofilního mléka

Houbová sůl

Kuskus s krůtím masem