Thajská kuřecí polévka tom kha

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200g kuřecích prsou
  • hrst nakrájených žampionů
  • 350ml kokosového mléka
  • 150ml kuřecího vývaru
  • 1 citronová tráva
  • 3 limetkové listy ( prodávají se i sušené )
  • cca 4cm galangalu
  • 1 chilli paprička
  • 1-2PL rybí omáčky
  • špetka třtinového cukru ( já jsem nepřidávala, kokosové mléko je na mě sladké dost )
  • šťáva z 1/2 limetky

Postup

1

Maso nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky nebo osminky ( podle velikosti ), citronovou trávu trošku nožem poválíme a podélně rozpůlíme. Galangal nakrájíme na plátky a chilli papričku posekáme.

2

Do hrnce vložíme kuřecí maso, zalijeme kokosovým mlékem a vývarem, přihodíme galangal, citronovou šťávu, limetkové listy a chilli papričku. Necháme na mírném plameni provářet cca 10 minut a pak vložíme žampiony. Vaříme ještě 10 minut.

3

Tekutina se nám zredukuje do krémové konzistence. Dochutíme rybí omáčkou, vyjmeme plátky galagalu, citronovou trávu a limetkové listy a odstavíme. Nakonec zakápneme limetkovou šťávou. Při podávání posypeme koriandrem, jarní cibulkou a kdo chce, ještě přidá chilli papričku. Někdy je možné podávat polévku s rýžovými nudlemi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hutné máslové řezy s čokoládovými kousky a salkem

Tvarohové lievance

Jednoduché řezy s nadýchaným krémem, bílou čokoládou a jahodami

Sladcí sušenkoví sněhuláčci s lentilkami a marshmallow

Super pálivé kuře

Domácí dýňový sirup do latté

Špaldový koláč ze zakysané smetany se švestkami a mákem

Nebezpečně rychlé tiramisu

Vyzkoušený čaj proti chřipce s chilli a zázvorem

Rajčata zapékaná s vajíčky a bylinkami

Mrkvový dort

Ostružinový dezert