Zelené fazolky s anglickou slaninou a česnekem

Takto upravené fazolky jsou chuťově výtečné, křehké, krásně křupavé – směle s nimi zaženete vzpomínky na nepoživatelné rozměklé šedozelené fazolky ze školní jídelny :).

Zelené fazolky s anglickou slaninou a česnekem

Ingredience na 2 porce

  • 400 gzelených fazolek
  • 200 g anglické slaniny vcelku
  • 3 veliké stroužky česneku
  • velká špetka soli

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Spaříte si fazolky dle tohoto jednoduchého návodu: fazolkám odstraníte oba konce – nejlépe a nejrychleji to jde klasickými nůžkami.
Fazolky vhodíte do osolené vařící vody, přivedete opět k varu a vaříte 5 – 6 minut.
Poté hned scedíte a propláchnete proudem studené vody a necháte důkladně okapat.

2

Anglickou slaninu nakrájíte na malé kostičky a a na suché pánvi restujete – slanina pustí tuk – pokud je tuku hodně, odstraňte ho lžící, v pánvi stačí množství tuku o obsahu jedné polévkové lžíce.

3

Po chvíli opékání slaniny přidáte do pánve nadrobno posekaný česnek a restujete, dokud nezačne česnek zlátnout.

4

Pak přidáte dobře okapané (případně ještě utěrkou osušené) fazolky a vše dohromady ještě opékáte a mícháte cca 3 – 5 minut, aby se pospojovaly chutě – fazolky krásně natáhnou chuť slaniny a česneku. Zcela na závěr posolíte.

Poznámka

Podáváte jako hlavní chod společně s restovanými brambory nebo s pečivem. Mohou být ale i přílohou k pečenému nebo grilovanému masu nebo jako součást zeleninového salátu. Z uvedeného množství jsou dvě porce jako hlavní chod nebo 4 porce přílohové.

Mohlo by vás zajímat: Hotové do 30 minut, Pro začátečníky, Recept bez chodu

Hodnocení a komentáře

Tomáš Vojta

Tomáš Vojta

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře