Spaříte si fazolky dle tohoto jednoduchého návodu: fazolkám odstraníte oba konce – nejlépe a nejrychleji to jde klasickými nůžkami.
Fazolky vhodíte do osolené vařící vody, přivedete opět k varu a vaříte 5 – 6 minut.
Poté hned scedíte a propláchnete proudem studené vody a necháte důkladně okapat.
Anglickou slaninu nakrájíte na malé kostičky a a na suché pánvi restujete – slanina pustí tuk – pokud je tuku hodně, odstraňte ho lžící, v pánvi stačí množství tuku o obsahu jedné polévkové lžíce.
Po chvíli opékání slaniny přidáte do pánve nadrobno posekaný česnek a restujete, dokud nezačne česnek zlátnout.
Pak přidáte dobře okapané (případně ještě utěrkou osušené) fazolky a vše dohromady ještě opékáte a mícháte cca 3 – 5 minut, aby se pospojovaly chutě – fazolky krásně natáhnou chuť slaniny a česneku. Zcela na závěr posolíte.
Podáváte jako hlavní chod společně s restovanými brambory nebo s pečivem. Mohou být ale i přílohou k pečenému nebo grilovanému masu nebo jako součást zeleninového salátu. Z uvedeného množství jsou dvě porce jako hlavní chod nebo 4 porce přílohové.