Placičky z kořenové zeleniny a řepovo-jablečné pyré

Kořenovou zeleninu mám doma vždy po ruce. Je skvělá jak do polévky tak i na omáčku, ale dnes se mi nechtělo dělat ani jedno. Nedávno mě zaujal recept na placičky v kombinaci s pyré z červené řepy. Rozhodla jsem se tedy recept vyzkoušet. Jen jsem si jej upravila na aktuální suroviny a možnosti a vzniklo z toho moc dobré jídlo, které jsem určitě nedělala naposled.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 střední mrkve
  • 1/4 celeru
  • 1 petržel
  • 1/2 kedlubny
  • 1/2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 4-5 lžic rýžové mouky
  • 2 vejce
  • pažitka na dozdobení

pyré:

  • 300 g vařené červené řepy
  • 1 jablko
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Nejprve si očistíme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer, kedlubnu) a na jemném struhadle si vše nastrouháme. Dáme do mísy a přidáme najemno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a přidáme vejce a rýžovou mouku.

2

Ze vzniklé směsi vytvarujeme placičky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem (folií) a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut (po polovině doby placičky obrátíme).

3

Všechny suroviny na pyré si dáme do mixéru (uvařenou červenou řepu, oloupané jablko, olivový olej, sůl, pepř) a rozmixujeme do jemného pyré.
Placičky podáváme s řepovo-jablečným pyré a posypané nasekanou pažitkou.

Poznámka

Inspirace: http://www.albert.cz/recepty/placky-z-korenove-zeleniny-s-pyre-z-cervene-repy

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zeleninový krém s vůní uzeného

Snadné křupavé fazole a cizrna s kořením pečené v troubě

Česnekový bůček

Nepečené řezy s čokoládovým krémem a sušenkami připravíte za 30 minut

Celozrnný slunečnicový chléb

Vepřové na rajčatech s cuketou a bazalkou

Nepečený dort s vanilkovým krémem, banány a arašídovým máslem

Nadýchané dýňové řezy se skořicí a polevou z javorového sirupu

Domácí rebarborovo-jahodová marmeláda jako od babičky

Pečený květák

Domácí dýňový koláč se skořicí a pomerančovou kůrou

Veganská čokoládová pěna