Lososové teriyaki

Luxusně připravený losos ve sladkokyselé omáčce.

Zdravé recepty

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 450 g lososa
  • 1/2 hrnečku soyové omáčky
  • 2 lžíce mirinu (sladké japonské rýžové víno)
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžíce oleje

Postup

1

Nakrájejte lososa na 4 stejně velké porce.

2

V mělké misce (do které se vejdou kousky lososa) smíchejte sojovou omáčku, mirin a cukr. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

3

Z obou stran namočte maso do připravené omáčky. Pak všechny čtyři kousky umístěte do misky tak, aby kůže byla navrchu. Dejte do lednice na půl hodiny až hodinu.

4

Nastavte si mřížku v troubě tak, aby mísa s masem byla co nejblíže topnému tělesu. Zapněte troubu. Předehřejte si kovovou nádobu se lžící oleje na plotně.

5

Kousky lososa položte kůží navrch do rozehřáté kovové nádoby a vložte do trouby.

6

Pečte v troubě, dokud nebude maso celé propečené.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lilkový snack s jogurtovým dipem

Kokosové muffiny

Restovaná kuřecí prsa se žampiony, špenátem a sýrovou omáčkou za 30 minut

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Jemné celozrnné sušenky s jablky, banánem a mrkví

Zapečený slaný dortík do hrníčku

Bezlepkové tvarohové koláče

3x domácí granola

Jahodový páj

Kuřecí polévka

Krémový quiche s Nivou a křupavou krustou

Luxusní losos gravlax s hořčičnou omáčkou

Kuřecí směs s ořechy a kozím sýrem