Lososové teriyaki

Luxusně připravený losos ve sladkokyselé omáčce.

Lososové teriyaki

Ingredience na 4 porce

  • 450 g lososa
  • 1/2 hrnečku soyové omáčky
  • 2 lžíce mirinu (sladké japonské rýžové víno)
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžíce oleje

 

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Nakrájejte lososa na 4 stejně velké porce.

2

V mělké misce (do které se vejdou kousky lososa) smíchejte sojovou omáčku, mirin a cukr. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

3

Z obou stran namočte maso do připravené omáčky. Pak všechny čtyři kousky umístěte do misky tak, aby kůže byla navrchu. Dejte do lednice na půl hodiny až hodinu.

4

Nastavte si mřížku v troubě tak, aby mísa s masem byla co nejblíže topnému tělesu. Zapněte troubu. Předehřejte si kovovou nádobu se lžící oleje na plotně.

5

Kousky lososa položte kůží navrch do rozehřáté kovové nádoby a vložte do trouby.

6

Pečte v troubě, dokud nebude maso celé propečené.

Mohlo by vás zajímat: Fitness a zdravé, Hlavní jídla

Zdroj: www.thekitchn.com

Hodnocení a komentáře

Zdravé recepty

Zdravé recepty (autor)

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře