Domácí rakytníkový sirup
Vitamíny nabitý domácí rakytníkový sirup bez chemických konzervantů a barviv. Rakytník obsahuje vitamin A, B, C, D, E, F, K a P, které mají významný vliv na odolnost organismu. Jedinečným způsobem čistí organismus člověka od toxických látek a působí pozitivně na psychiku.

Ingredience na 1 porce
3 litry plodů rakytníku
2 litry vlažné vody
20 g kyseliny citronové
na 1 litr šťávy 1 kg cukru
Postup
Celkový čas přípravy: 140 min
Plody rozdrtíte nebo umelete, zalejete vodou, přidáte kyselinu citronovou a necháte 24 hodin odstát. Výluh přecedíte a plody vymačkáte.
Vylisovanou šťávu smícháte s cukrem v poměru na jeden litr šťávy jeden kilogram cukru. Mírně zahřejete, ale maximálně na 75 °C, a mícháte, dokud se cukr nerozpustí.
Sirupem naplníte uzavíratelné sklenice, které uchovávejte v chladu, nejlépe v lednici.
Sirup můžete užívat jako lék: preventivně kávovou lžičku denně, při nachlazení 3x denně, nebo rozmíchaný ve vodě jako nápoj.
Mohlo by vás zajímat:
rakytník rakytníkový sirup Bez laktózy Bez oříšků Nápoje Podzim Zima
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře