Raw „vajíčkový“ salát

Vajíčkový salát býval můj oblíbený. Ten od maminky chutnal vždycky nejlíp. :-) Ale jelikož vajíčka už u nás v domácnosti nejsou nějakou dobu a rozhodla jsem se té chuti jen tak nevzdat, tak jsem si na večeři udělala tento rychlý vajíčkový salát. Věřte, či ne, ale chutí budete velice překvapeni. Tomu všemu vděčíme černé soli nazývané Kala Namak. Chutí a vůní připomíná vajíčka, jelikož má vysoký obsah síry a dalších minerálů.

Nature in the Kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 avokádo, zralé, měkké
  • 1/4 cibule
  • 1/4 hrnečku kukuřice
  • 1/2 ČL citronové šťávy
  • 1/4 ČL černe soli Kala Namak
  • pepř

Postup

1

První si nakrájíme cibulku na jemno.

2

Poté se pustíme do avokáda. Rozpůlíme si avokádo na půl, zbavíme se pecky a vnitřek avokáda vydlabeme na prkénko. Ihned polijeme citronovou šťávou, aby nám tak avokádo nezhnědlo a vidličkou pak rozmělníme.

3

Přidáme zbylé ingredience a vše dohromady promícháme.

Poznámka

Pak už jen si vzít váš oblíbený chlebík, namazat a sníst. Dobrou chuť. :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

14 nejoblíbenějších receptů s avokádem

Houbový guláš od Červeného rendlíku

Bramborový salát bez brambor

Pohánkové placky

Světoznámý čokoládový dortík s tekutým vnitřkem – Lava cake

Snadné křupavé fazole a cizrna s kořením pečené v troubě

Panenský špíz s jablky

Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony

Rychlý koláč z mikrovlnky

Banánovoskořicoví šneci

Tofu v pikantní medové marinádě

Salát s řepou, jablkem a červeným zelím