Domácí škvarková pomazánka

Ingredience na 10 porcí
- 250g škvarků
- 2 vejce
- 1 šalotka
- 2 jarní cibulky
- 3 kyselé okurky
- 1 kávová lžička Dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce plnotučné hořčice
- 3 polévkové lžíce majolky
- pepř
- sůl
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Škvarky rozemeleme v mixéru na pastu .
Uvaříme 2 vejce natvrdo.
Do škvarků přidáme nakrájenou šalotku, jarní cibulku ( jen její bílou část ), najemno nastrouhanou okurku, podle chuti Dijonskou hořčici, plnotučnou hořčici, majolku, nastrouhané vejce ( vychladlé ), pepř, sůl a důkladně promícháme.
Pomazánku mažeme na čerstvý chléb a na vrch posypeme zelenou částí jarní cibulky.
Poznámka
Nejlepší pomazánka je ze škvarků ,které si vyškvaříte doma samy. Do pomazánky se škvarky dávají vychladlé, aby se pomazánka nezkazila.
Mohlo by vás zajímat:
Snídaně a svačiny
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře