Cuketové špagety s boloňskou omáčkou

Anonymní uživatel

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

omáčka:

  • 500 g mleté maso
  • 1 ks mrkev
  • 4 ks velké rajče
  • 4 stroužky česnek
  • 1 ks cibule
  • 1 ks velký rajský protlak
  • 1 lžíce olej (olivový)
  • sůl
  • pepř

špagety:

  • 1-2 cukety

Postup

1

Rozpálíme pánev, přidáme trochu olivového oleje a mleté maso. Maso necháme zatáhnout, podlijeme trochou vody a podusíme cca 5 minut.

2

Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a česnek propasýrujeme. Do pánve k masu přidáme cibuli a mrkev. Podlijeme a dusíme přibližně 30 minut, dokud zelenina nezměkne.

3

Mezitím umyjeme rajčata, ze spodní strany nařízneme X a dáme vařit do vody. Po uvedení do varu vaříme 1 min. Poté vodu slijeme, rajčata schladíme a oloupeme.

4

Cuketu omyjeme, nakrájíme na tenké proužky (lze použít i škrabku či spiromat). Vaříme ve vroucí osolné vodě do měkka.

5

Oloupané rajčata nakrájíme nadrobno a přidáme společně s protlakem a česnekem do směsi. Chvíli povaříme. Osolíme a opepříme dle chuti. Můžeme podávat.

Poznámka

Nejlépe chutnají posypané parmezánem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bramborové klínky pečené s čedarem a slaninou + avokádový dip

Rozpečená bageta

Letní tip: Recepty na osvěžující domácí limonády

Pohankové rychlorizoto

Slavnostní zapékaná bramborová kaše se slaninou a pažitkou

Domácí dýňové máslo bez tuku

Video: Veganské lahodné burgery z fazolí a mrkve

Ledová káva s kokosovou šlehačkou

Video: Kuřecí kousky v kukuřičných chipsech – popcorn a kuřecí v jednom

Třívrstvé dýňovo smetanové řezy

quinoa-bowl

Quinoa bowl

Pikantní tofu s fazolkami