Dietní okurkový salát s česnekem a rýžovým octem

Lehký salát, který je vhodný jako příloha i hlavní jídlo, když chcete něco dietního, ale sytého. Pouze smícháte suroviny a dáte odpočinout do lednice, aby se všechny chutě dobře propojily. Nebojte se rýžového octa, je skvělým ochucovadlem a dobře ladí s okurkami. 🙂
  • Čas vaření: 30 minut + chlazení
  • Porce: 6

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 salátová okurka, nakrájená na tenká kolečka
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na malé kousky
  • 1 stroužek česneku, nadrcený
  • 4 snítky čerstvého kopru (lze použít i sušený)
  • 1½ hrnku rýžového octa

Postup

1

Promíchejte okurku, cibuli, česnek a kopr v míse.

2

Polijte směs rýžovým octem. Okurky by měly být ponořené, pokud nejsou, zatižte salát druhou mísou.

3

Vložte salát do lednice a nechte uležet aspoň hodinu a půl, aby se všechny chutě hezky propojily.

4

Servírujte buď jako přílohu nebo i hlavní jídlo. Salát skladujte zakrytý v lednici až týden a půl.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zdravé a netradiční cuketové zelí s cibulí

Kuře teriyaki

Video: Bezlepkový čokoládový dort s kávovou pěnou nadýchanou jako obláček

Nakládaný balkánský sýr

Křehké skořicové sušenky bez cukru hotové za chvíli

Vánoční cukroví – křehké mandlové rohlíčky

Lípa – jak na sběr i sušení + 5 domácích receptů

Batátové placičky s žampionovým tofu dipem

Zmrzlinový cheesecake s krémovým sýrem, jahodami a čokoládovou polevou

Křupavé slané bochánky z 4 ingrediencí

Video: Super rychlý flank steak na asijský způsob

Tortilla wrap