Dietní okurkový salát s česnekem a rýžovým octem

Lehký salát, který je vhodný jako příloha i hlavní jídlo, když chcete něco dietního, ale sytého. Pouze smícháte suroviny a dáte odpočinout do lednice, aby se všechny chutě dobře propojily. Nebojte se rýžového octa, je skvělým ochucovadlem a dobře ladí s okurkami. 🙂
  • Čas vaření: 30 minut + chlazení
  • Porce: 6

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 salátová okurka, nakrájená na tenká kolečka
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na malé kousky
  • 1 stroužek česneku, nadrcený
  • 4 snítky čerstvého kopru (lze použít i sušený)
  • 1½ hrnku rýžového octa

Postup

1

Promíchejte okurku, cibuli, česnek a kopr v míse.

2

Polijte směs rýžovým octem. Okurky by měly být ponořené, pokud nejsou, zatižte salát druhou mísou.

3

Vložte salát do lednice a nechte uležet aspoň hodinu a půl, aby se všechny chutě hezky propojily.

4

Servírujte buď jako přílohu nebo i hlavní jídlo. Salát skladujte zakrytý v lednici až týden a půl.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadné cuketové hranolky s česnekem a parmezánem

Šťavnatá vepřová panenka na bylinkách

7 vychytaných receptů na pečené brambory

Salát z cantalupe, avokáda a koriandru

Domácí gumoví medvídci – málo kalorií, žádný přidaný cukr a zcela přírodní

Třešňová roláda z listového těsta s vlašskými ořechy

Mrkvová buchta s opilými rozinkami a kakaovým tvarohem

Recept na domácí bezový sirup

Video: Letní koláč s jahodami inspirovaný citronádou

Nejlepší vaječný likér za 15 minut

Fitness čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Křupavé květákové tyčinky se sýrem z 5 ingrediencí