fbpx

Dietní okurkový salát s česnekem a rýžovým octem

Lehký salát, který je vhodný jako příloha i hlavní jídlo, když chcete něco dietního, ale sytého. Pouze smícháte suroviny a dáte odpočinout do lednice, aby se všechny chutě dobře propojily. Nebojte se rýžového octa, je skvělým ochucovadlem a dobře ladí s okurkami. 🙂

  • Čas vaření: 30 minut + chlazení
  • Porce: 6
Recept na okurkový salát s cibulí a rýžovým octem

Ingredience

  • 1 salátová okurka, nakrájená na tenká kolečka
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na malé kousky
  • 1 stroužek česneku, nadrcený
  • 4 snítky čerstvého kopru (lze použít i sušený)
  • 1½ hrnku rýžového octa

purewow_cucumber_salad_1

Postup

1

Promíchejte okurku, cibuli, česnek a kopr v míse.

2

Polijte směs rýžovým octem. Okurky by měly být ponořené, pokud nejsou, zatižte salát druhou mísou.

3

Vložte salát do lednice a nechte uležet aspoň hodinu a půl, aby se všechny chutě hezky propojily.

4

Servírujte buď jako přílohu nebo i hlavní jídlo. Salát skladujte zakrytý v lednici až týden a půl.

Mohlo by vás zajímat:
okurka slané recepty snadné recepty Fitness a zdravé Veganské Vegetariánské

Zdroj: www.purewow.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře