Segedýnská cizrna
Ano, uznávám, v Segedýnu ani v celém Maďarsku toto jídlo nejspíš nikdo nezná. Název jsem si vymyslela já a vlastně jsem to byla i já, kdo si vymyslel celý recept. Patřím totiž mezi milovníky segedýnského guláše, ale zároveň se snažím jíst zdravě a vařit více jídel z luštěnin a méně z masa. Toto jídlo rozhodně stojí za vyzkoušení, obzvlášť pokud s vařením cizrny teprve začínáte. Pokud jste vegani, jogurt na závěr vás nemusí vůbec trápit, lze ho jednoduše nahradit rostlinnou smetanou nebo úplně vynechat.
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1 ČL oleje
- půlka žluté cibule
- půlka červené cibule
- 1 ČL sladké papriky
- 150 g cizrny
- 150 g kysaného zelí
- sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
- 2 lžíce bílého jogurtu