
Suroviny pro 2 osoby:
Na omáčku:
Cuketu omyjeme a odřežeme oba konce. Já nevlastním spiralizér, takže dělám nudle ručně škrabkou na zeleninu. Pokud jsou moc široké, rozpůlím je ještě nožem. Nudle "škrábejte", dokud nedojdete ke střední části se semínky.
Omáčku vytvoříte jednoduše rozmixováním všech uvedených surovin dohromady. Pokud je omáčka příliš hutná, přilijte trošku mléka. Ochucujte postupně solí a pepřem, případně přidejte česnek, pokud chcete omáčku výraznější.
Dáme si rozehřát pánvičku a na oleji restujeme nudle 3–5 minut, ochutíme solí, pepřem a chilli papričkou.
Podávejte s jemně prohřátou omáčkou.
Pokud máte cuketu rádi, určitě stojí za to občas vyměnit klasické nudle za ty zeleninové. Do cuketových nudlí můžete přidat v podstatě cokoliv, co běžně dáváte do těstovin, a určitě Vás překvapí, jak jsou dobré!