Cuketové nudle s kešu avokádovou omáčkou
Cuketové nudle jsem si v poslední době hrozně oblíbila! Už jsem je zkoušela dřív v čistě syrové formě, ale neuchvátilo mě to natolik, abych si je udělala znovu. Nedávno jsem jim dala znovu šanci a orestovala je na pánvičce, udělala k nim omáčku a byla to taková dobrota, že si je teď dělám pravidelně. Postup je velmi jednoduchý!

Ingredience na 2 porce
Suroviny pro 2 osoby:
- 2 menší cukety
- špetka soli
- špetka pepře
- půl chilli papričky
- olivový olej
Na omáčku:
- 1 zralé avokádo
- hrst kešu oříšků
- 2 stroužky česneku
- špetka soli
- špetka pepře
- trocha mléka na zředění
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Cuketu omyjeme a odřežeme oba konce. Já nevlastním spiralizér, takže dělám nudle ručně škrabkou na zeleninu. Pokud jsou moc široké, rozpůlím je ještě nožem. Nudle "škrábejte", dokud nedojdete ke střední části se semínky.
Omáčku vytvoříte jednoduše rozmixováním všech uvedených surovin dohromady. Pokud je omáčka příliš hutná, přilijte trošku mléka. Ochucujte postupně solí a pepřem, případně přidejte česnek, pokud chcete omáčku výraznější.

Dáme si rozehřát pánvičku a na oleji restujeme nudle 3–5 minut, ochutíme solí, pepřem a chilli papričkou.
Podávejte s jemně prohřátou omáčkou.

Poznámka
Pokud máte cuketu rádi, určitě stojí za to občas vyměnit klasické nudle za ty zeleninové. Do cuketových nudlí můžete přidat v podstatě cokoliv, co běžně dáváte do těstovin, a určitě Vás překvapí, jak jsou dobré!