Zeleninový vývar s nudlemi po asijsku

Zkuste si dát ráno na snídani lehkou polévku, tradičně podobnou jedí na snídani v Asii. Je to lehký zeleninový vývar s bezvaječnými nudlemi. A opravdu se jí hůlkami – tedy pouze pevné části – voda se vypije přímo z misky. Lehký vývar, který nezaškodí postavě.

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 velká mrkev
  • 2–3 nožičky řapíkatého celeru
  • naťová cibulka
  • bobkový list
  • čerstvý zázvor (kus velikosti palce)
  • pepř – kuličky
  • sůl
  • sójová omáčka
  • instantní bezvaječné nudle

Postup

1

Asi do 1,5 litru studené vody dáme vařit 1 oloupanou a na šikmé a úzké plátky nakrájenou mrkev a stejně nakrájený řapíkatý celer a cibulku. Přidáme bobkový list, na jemno posekaný zázvor a pepř. Zeleninu vaříme doměkka, poté dosolíme, přídáme i trochu sójové omáčky.

2

Nudle spaříme ve vroucí vodě a necháme odležet doměkka.

3

Do malé misky servírujeme nudle a dolejeme polévkou. Posypeme nakrájenou naťovou cibulkou.

Poznámka

Tip: Prvně z misky vyjezte hůlkami nudle se zeleninou a vodu vypijte na závěr. Nebudete nekulturní prasátka, takhle se to prostě jí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Marmeládové knoflíčky

Medovníkové kuličky

Letní závitky Goi cuón

Jednoduchá máslová kolečka s karamelovou náplní

Snadné domácí čatní z nedozrálých rajčat

Dietní tiramisu za 10 minut pro fitness nadšence

Fit zapečená dýně s brokolicí a parmezánem

Domácí zdravá nutella bez éček

Video: Chlebový ježek ve stylu cheeseburgeru

Video: Zapečené kuřecí prsa s mozzarelou a rajčatovou omáčkou

Physalis v karamelu

Panna cotta: jednoduchý a rychlý italský dezert (Fotorecept)