Zeleninový vývar s nudlemi po asijsku

Zkuste si dát ráno na snídani lehkou polévku, tradičně podobnou jedí na snídani v Asii. Je to lehký zeleninový vývar s bezvaječnými nudlemi. A opravdu se jí hůlkami – tedy pouze pevné části – voda se vypije přímo z misky. Lehký vývar, který nezaškodí postavě.

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 velká mrkev
  • 2–3 nožičky řapíkatého celeru
  • naťová cibulka
  • bobkový list
  • čerstvý zázvor (kus velikosti palce)
  • pepř – kuličky
  • sůl
  • sójová omáčka
  • instantní bezvaječné nudle

Postup

1

Asi do 1,5 litru studené vody dáme vařit 1 oloupanou a na šikmé a úzké plátky nakrájenou mrkev a stejně nakrájený řapíkatý celer a cibulku. Přidáme bobkový list, na jemno posekaný zázvor a pepř. Zeleninu vaříme doměkka, poté dosolíme, přídáme i trochu sójové omáčky.

2

Nudle spaříme ve vroucí vodě a necháme odležet doměkka.

3

Do malé misky servírujeme nudle a dolejeme polévkou. Posypeme nakrájenou naťovou cibulkou.

Poznámka

Tip: Prvně z misky vyjezte hůlkami nudle se zeleninou a vodu vypijte na závěr. Nebudete nekulturní prasátka, takhle se to prostě jí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jablkový koláč naruby

Borůvkové smoothie s kokosovým mlékem

Chipsy z červené řepy

Batátová musaka

Valašské frgále

Paleo pštrosí vejce

Extrémní čokoládový čokodort s čokoládou, čokoládovým sypáním a čokoládou, polévaný čokoládou

Mrkvový raw dort

Dýňový kompot

Plněné vegetariánské řízky se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy s marcipánem

Hruškový perník