Jáhlovo-květáková kaše s pečeným česnekem

Pokud už vás bramborová kaše omrzela, mám výborný tip na jednoduchou a úžasnou přílohu nebo hlavní chod. A v kombinaci s pečeným česnekem zažijete hotové chuťové orgie.

Cooking with Šůša

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 1 hrnek jáhel
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 1 hlavička česneku
  • olivový olej
  • sůl

Postup

1

Nejprve si připravíme pečený česnek. Odřízněte vrch palice česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Zabalený česnek pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut. Po upečení rozbalte alobal a česnek vytáhněte.

2

Jáhly uvaříme podle návodu na obalu a odložíme stranou. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Jakmile je květák uvařený, slijeme vodu a přidáme k němu uvařené jáhly.

3

Vmícháme lžičku přepuštěného másla a necháme ho rozpustit. Nakonec do směsi vymáčkněte všechen upečený česnek ze stroužků.

4

Ponorným mixérem rozmixujte hmotu na jemnou kaši. V případě potřeby ještě osolte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Osmažené zelí se slaninou, cibulí a česnekem

Vícezrnná tortila s drožďovou pomazánkou a šmakounem

Penne al sugo freddo

Rychlý mrkvový salát

Rybí karbanátky s červenou čočkou

Jablkové řezy s ořechovou drobenkou

Arašídovo-kokosové kuličky

Mille feuille – listové řezy se žloutkovým krémem

Sirup do kávy – karamelový, vanilkový a čokoládový

Originální koláčky ke kávě i čaji

Mangový džus

Kakaový dort s bílkovým sněhem a čokoládovou polevou