Rebarborové chutney na maso i těstoviny

Pomalu začíná sezóna grilování, zkuste si uvařit toto chutney z rebarbory. A použít lze kromě masa též na těstoviny, na pizzu či jen tak na pečivo.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • 250 g červené cibule
  • 25 g čerstvého oloupaného zázvoru
  • 150 ml jablečného octu
  • 250 g okrájených jablek bez jádřinců
  • 10 vypeckovaných sušených datlí
  • hrstku šušených brusinek
  • lžička hořčičného semínka
  • 1/2 lžičky kari
  • 150 g třtinového cukru (může být i trošku míň, pokud nechcete mít příliš sladké; zkusila jsem dát i med a klidně může být)
  • lžička soli
  • 350 g oloupané rebarbory

Postup

1

Všechno nakrájíme na kousky. Do hrnce nalejeme ocet, do něj nasypeme cibuli a zázvor a chvíli povaříme.

2

Potom přihodíme ostatní suroviny kromě rebarbory. Opět necháme chvíli povařit.

3

Nakonec přimíchejte rebarboru a nechte povařit ještě asi 15 minut. Měla by vám vzniknout lepkavá hustá směs.

4

Chutney je výborné k pečeným či grilovaným masům nebo třeba jen k těstovinám. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rajská polévka s bazalkou

Veganská dýňová polévka

Zmrzlinový cheesecake s krémovým sýrem, jahodami a čokoládovou polevou

Perníkové cupcakes s krémem z mascarpone

Vejce s pikantní zeleninou a kuskusem

Pečená krůtí prsa s medem a slaninou

Míša řezy

La peperonata

Italský mandlový koláč sbrisolona

Maková náplň

Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem

Vanilkovo – karamelové lasagne pro odvážné