Rebarborové chutney na maso i těstoviny
Pomalu začíná sezóna grilování, zkuste si uvařit toto chutney z rebarbory. A použít lze kromě masa též na těstoviny, na pizzu či jen tak na pečivo.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Potřebujeme:
- 250 g červené cibule
- 25 g čerstvého oloupaného zázvoru
- 150 ml jablečného octu
- 250 g okrájených jablek bez jádřinců
- 10 vypeckovaných sušených datlí
- hrstku šušených brusinek
- lžička hořčičného semínka
- 1/2 lžičky kari
- 150 g třtinového cukru (může být i trošku míň, pokud nechcete mít příliš sladké; zkusila jsem dát i med a klidně může být)
- lžička soli
- 350 g oloupané rebarbory
Postup
1
Všechno nakrájíme na kousky. Do hrnce nalejeme ocet, do něj nasypeme cibuli a zázvor a chvíli povaříme.
2
Potom přihodíme ostatní suroviny kromě rebarbory. Opět necháme chvíli povařit.
3
Nakonec přimíchejte rebarboru a nechte povařit ještě asi 15 minut. Měla by vám vzniknout lepkavá hustá směs.
4
Chutney je výborné k pečeným či grilovaným masům nebo třeba jen k těstovinám. Dobrou chuť.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}