Rebarborové chutney na maso i těstoviny

Pomalu začíná sezóna grilování, zkuste si uvařit toto chutney z rebarbory. A použít lze kromě masa též na těstoviny, na pizzu či jen tak na pečivo.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • 250 g červené cibule
  • 25 g čerstvého oloupaného zázvoru
  • 150 ml jablečného octu
  • 250 g okrájených jablek bez jádřinců
  • 10 vypeckovaných sušených datlí
  • hrstku šušených brusinek
  • lžička hořčičného semínka
  • 1/2 lžičky kari
  • 150 g třtinového cukru (může být i trošku míň, pokud nechcete mít příliš sladké; zkusila jsem dát i med a klidně může být)
  • lžička soli
  • 350 g oloupané rebarbory

Postup

1

Všechno nakrájíme na kousky. Do hrnce nalejeme ocet, do něj nasypeme cibuli a zázvor a chvíli povaříme.

2

Potom přihodíme ostatní suroviny kromě rebarbory. Opět necháme chvíli povařit.

3

Nakonec přimíchejte rebarboru a nechte povařit ještě asi 15 minut. Měla by vám vzniknout lepkavá hustá směs.

4

Chutney je výborné k pečeným či grilovaným masům nebo třeba jen k těstovinám. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé domácí tortilly

Pečené hranolky s masem, sýrem a zeleninou

Jahodový koláč s mandlovým korpusem a náplní z ricotty + Videorecept

Čínské nudle s kuřecím masem

Ryba na masle s karfiolovo-zemiakovým pyré

Zapečené a rozmačkané brambory se sýrem a česnekem

Video: Křupavé medové kuřecí špalíčky

Dort s lesním ovocem a smetanovým krémem

Tříbarevné gomasio

Bezlepkové dýňové gnocchi

Smoothie z červené řepy a jablka

Bezová šťáva