fbpx

Domácí pomerančový sirup ze 4 ingrediencí

Sirupy z obchodu mi nikdy moc nechutnaly a protože nejsem žádná velká kuchařka, hledala jsem recept lehký na přípravu a zároveň domácí. Tento splnil veškerá má očekávání, sirup je výborný a mnohem lepší, než kdejaký kupovaný. 🙂

  • Doba přípravy: 1 h vaření + 2 dny louhování
Recept na pomerančový sirup

Ingredience na 20 porcí

  • 2 kg pomerančů
  • 2 kg krupicového cukru
  • 1,5 l převařené vlažné vody
  • 30-40 g kyseliny citrónové (podle sladkosti pomerančů)

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Polovinu množství pomerančů umyjte a nakrájejte na kolečka. Vložte do hrnce, zalijte vlažnou vodou a nechte 24 hodin louhovat.

2

Druhý den přidejte do hrnce čerstvě vymačkanou šťávu ze zbylých pomerančů a směs přibližně 20 minut vařte. Poté nechte opět 24 hodin louhovat.

3

Další den šťávu přeceďte přes plátýnko do hrnce. přisypte cukr, kyselinu citrónovou a vařte, dokud se cukr nerozpustí a pak dalších 20 minut.

4

Šťávu přelijte do dobře uzavíratelných lahví.

Mohlo by vás zajímat:
domácí sirup nepečené ovoce sladké recepty vegetariánské Bez laktózy Bez oříšků Jaro Léto Nápoje Podzim Veganské Vegetariánské Zima

Zdroj: www.varimesvendy.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře