Zeleninový vývar „ze zbytků“

Na internetu běželo video, jak ze zbytků zeleniny, různých odkrojku, šlupek z mrkve, cibule apod. udělat super zeleninový vývar. Super vychytávka, co budu dělat pravidelně.

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Různé zbytky zeleniny (né zhnilé, ani plesnivé) – použila jsem:
– odkrojky (konce) a oloupané části mrkve, petržele, celeru
– košťál z brokolice
– slupky z cibule
– okrojky jarní cibulky a kousky natě
– libeček
– okrojky a slupky cukety a lilku
– a klidně přidejte i cokoliv dalšího

Postup

1

Zeleninu jsem postupně asi 10 dní skládala do mražáku, poté jsem vysypala do hrnce a 30 minut vařila.

2

Po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Poté dávám do mražáku buď do sáčku na led nebo do větších vaniček. Použiju pod maso, do omáček, do rizota, ..... atd.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepkový jablečný štrůdl

Salát s pomerančovým lososem

Cuketovo – dýňové jáhloto

Obrácený cibulovo-bylinkový koláč

Video: Nebesky nadýchané japonské lívanečky

Bramborové bochánky plněné lesními houbami

Sladké trojúhelníčky z tvarohového těsta se skořicovým cukrem

Jednoduché cukroví do půl hodiny – „Kávová zrna“

„Obrácený“ čokoládový dort s poctivou porcí krému

Krémové těstoviny s kuřecími kousky, žampiony a česnekem

Jablkový závin s dýňovo-tvarohovým krémem

Rychlá chuťovka: Preclíky s karamelem, čokoládou a mořskou solí