fbpx

Zeleninový vývar “ze zbytků”

Na internetu běželo video, jak ze zbytků zeleniny, různých odkrojku, šlupek z mrkve, cibule apod. udělat super zeleninový vývar. Super vychytávka, co budu dělat pravidelně.

Zeleninový vývar “ze zbytků”

Ingredience na 4 porce

Různé zbytky zeleniny (né zhnilé, ani plesnivé) – použila jsem:
– odkrojky (konce) a oloupané části mrkve, petržele, celeru
– košťál z brokolice
– slupky z cibule
– okrojky jarní cibulky a kousky natě
– libeček
– okrojky a slupky cukety a lilku
– a klidně přidejte i cokoliv dalšího

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Zeleninu jsem postupně asi 10 dní skládala do mražáku, poté jsem vysypala do hrnce a 30 minut vařila.

2

Po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Poté dávám do mražáku buď do sáčku na led nebo do větších vaniček. Použiju pod maso, do omáček, do rizota, ..... atd.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Polévky Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře