Do kuchyňského robota dáme vodu, vejce, droždí, mouku, sůl a cukr. Zapneme na nejnižší rychlost a hněteme dokud se ingredience nespojí, poté hněteme 10 minut na druhou rychlost.
Těsto vyndáme a zabalíme do potravinové fólie a necháme 1hodinu odpočinout. Poté těsto zvážíme a odvážíme si máslo (1kg těsta= 250g másla). Máslo by mělo mít přibližně stejnou konzistenci jako těsto a vyválíme ho do tvaru čtverce mezi 2 kusy potravinové folie (pokud je máslo moc měkké stačí dat na chvilku do ledničky).
Vyválíme si těsto do čtverce, aby bylo o trochu větší než je připravený čtverec másla. Máslo položíme na vyválené těsto tak, aby se rohy dotýkali stran těsta a zabalíme ho do těsta jako do obálky.
Těsto vyválíme do delšího obdélníku .Těsto přeložíme na třetiny a zabalíme do fólie. Takto zabalené těsto vložíme na 30 min. do ledničky. Tento bod opakujeme ještě 3x a vždy otočíme o 90°
Těsto nakonec vyválíme na plát cca 3mm silný. nařežeme z těsta trojúhelníky (8-10cm krátká strana a 20cm dlouhá) které nařízneme uprostřed krátké strany ( nyní připomínají trojúhelníčky těsta eiffelovku). Doprostřed kratší strany dáme trochu nutelly. Rolujeme opatrně od základny ke špičce. Necháme cca 1 hodinu odpočinout.
Troubu vyhřejeme na 200°C. Croissanty přendáme opatrně na plech, potřeme vajíčkem a pečeme cca 10 min.