Croissant

Anonymní uživatel

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 600ml vody
  • 1 vejce
  • 50g droždí
  • 1kg hladké mouky
  • 20g soli
  • 100g cukru krupice
  • 200-300g másla

Postup

1

Do kuchyňského robota dáme vodu, vejce, droždí, mouku, sůl a cukr. Zapneme na nejnižší rychlost a hněteme dokud se ingredience nespojí, poté hněteme 10 minut na druhou rychlost.

2

Těsto vyndáme a zabalíme do potravinové fólie a necháme 1hodinu odpočinout. Poté těsto zvážíme a odvážíme si máslo (1kg těsta= 250g másla). Máslo by mělo mít přibližně stejnou konzistenci jako těsto a vyválíme ho do tvaru čtverce mezi 2 kusy potravinové folie (pokud je máslo moc měkké stačí dat na chvilku do ledničky).

3

Vyválíme si těsto do čtverce, aby bylo o trochu větší než je připravený čtverec másla. Máslo položíme na vyválené těsto tak, aby se rohy dotýkali stran těsta a zabalíme ho do těsta jako do obálky.

4

Těsto vyválíme do delšího obdélníku .Těsto přeložíme na třetiny a zabalíme do fólie. Takto zabalené těsto vložíme na 30 min. do ledničky. Tento bod opakujeme ještě 3x a vždy otočíme o 90°

5

Těsto nakonec vyválíme na plát cca 3mm silný. nařežeme z těsta trojúhelníky (8-10cm krátká strana a 20cm dlouhá) které nařízneme uprostřed krátké strany ( nyní připomínají trojúhelníčky těsta eiffelovku). Doprostřed kratší strany dáme trochu nutelly. Rolujeme opatrně od základny ke špičce. Necháme cca 1 hodinu odpočinout.

6

Troubu vyhřejeme na 200°C. Croissanty přendáme opatrně na plech, potřeme vajíčkem a pečeme cca 10 min.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemný citrónový dort s pudinkem

Puding matcha s chia semÍnky

Celozrnné špaldové bagetky

Ozdravný džus pro správné zažívání

Vepřové maso s brokolicí a rýžové nudle

Švédsko – citrondrömmar

Tvarohové šátečky s povidly

Vánoční cukroví – křehké vanilkové rohlíčky s lískovými oříšky

Polentové noky

Pohankové nudle s krůtím masem

Banánová zmrzlina

Rebarborový koláč z drobenkového těsta s mákem