Croissant

Anonymní uživatel

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 600ml vody
  • 1 vejce
  • 50g droždí
  • 1kg hladké mouky
  • 20g soli
  • 100g cukru krupice
  • 200-300g másla

Postup

1

Do kuchyňského robota dáme vodu, vejce, droždí, mouku, sůl a cukr. Zapneme na nejnižší rychlost a hněteme dokud se ingredience nespojí, poté hněteme 10 minut na druhou rychlost.

2

Těsto vyndáme a zabalíme do potravinové fólie a necháme 1hodinu odpočinout. Poté těsto zvážíme a odvážíme si máslo (1kg těsta= 250g másla). Máslo by mělo mít přibližně stejnou konzistenci jako těsto a vyválíme ho do tvaru čtverce mezi 2 kusy potravinové folie (pokud je máslo moc měkké stačí dat na chvilku do ledničky).

3

Vyválíme si těsto do čtverce, aby bylo o trochu větší než je připravený čtverec másla. Máslo položíme na vyválené těsto tak, aby se rohy dotýkali stran těsta a zabalíme ho do těsta jako do obálky.

4

Těsto vyválíme do delšího obdélníku .Těsto přeložíme na třetiny a zabalíme do fólie. Takto zabalené těsto vložíme na 30 min. do ledničky. Tento bod opakujeme ještě 3x a vždy otočíme o 90°

5

Těsto nakonec vyválíme na plát cca 3mm silný. nařežeme z těsta trojúhelníky (8-10cm krátká strana a 20cm dlouhá) které nařízneme uprostřed krátké strany ( nyní připomínají trojúhelníčky těsta eiffelovku). Doprostřed kratší strany dáme trochu nutelly. Rolujeme opatrně od základny ke špičce. Necháme cca 1 hodinu odpočinout.

6

Troubu vyhřejeme na 200°C. Croissanty přendáme opatrně na plech, potřeme vajíčkem a pečeme cca 10 min.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Skořicové sušenky

Borůvkový shake

Jednoduchý a zdravý kuskus z květáku s petrželkou a česnekem

Kachní prsa s brusinkovo-rybízovým chutney

Raw čokoládové brownies – plné proteinů a super snadné

Pavlova dortíky

Video: Lahodné vanilkové Crème brûlée

Mrkvové cupcakes s pomarančovým cream cheese krémom

Recept na snadný puding s chia semínky bez vaření

Tagliatelle al ragú

Pečené marinované kukuřice

Velikonoční nádivka s bylinkami – jako muffiny