Domácí smetanová zmrzlina s kousky čokolády + Videorecept
Venku už začíná být opravdu vedro a není lepší způsob, jak se ochladit, než pomocí skvělé zmrzliny. Tentokrát ovšem nemusíte chodit do supermarketu, ale můžete si vyrobit přímo doma svou vlastní z pár ingrediencí! Zkuste tento recept a žádná zmrzlina ze stánku už vám nikdy nebude dobrá:)

Ingredience
- 2 vajíčka
- 50 g cukru
- 250 g 40 % smetany
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100 g čokoládové pomazánky
- 1 lžíce holandského kakaa
- 70 g hořké čokolády, nakrájené na menší kousky
Postup
- Ve skleněné (nebo jakékoli jiné horkovzdorné) míse smíchejte cukr a vajíčka a umístěte ji na hrnec s vařící vodou. Šlehejte nad parou ručním robotem 6 až 8 minut, dokud směs nezhoustne a nebude jemně žlutá.
- Přidejte vanilkový extrakt a nechte zchladnout. Směs můžete přelít do jiné mísy, aby rychleji zchladla.
- Vyšlehejte smetanu do šlehačky. Přidejte kakao, čokoládovou pomazánku a opatrně promíchejte.
- Smíchejte vaječnou směs se šlehačkovou, přidejte na kousky nakrájenou čokoládu, vlijte do zamrazitelné nádoby a dejte do mrazáku.
- Zamrazujte aspoň 4 hodiny nebo nejlépe přes noc.
Videorecept
Mohlo by vás zajímat:
domácí recepty domácí zmrzlina nutella originální recepty sladké recepty vanilkový extrakt zmrzlina Vegetariánské
Zdroj: www.homecookingadventure.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře