Domácí smetanová zmrzlina s kousky čokolády + Videorecept

Venku už začíná být opravdu vedro a není lepší způsob, jak se ochladit, než pomocí skvělé zmrzliny. Tentokrát ovšem nemusíte chodit do supermarketu, ale můžete si vyrobit přímo doma svou vlastní z pár ingrediencí! Zkuste tento recept a žádná zmrzlina ze stánku už vám nikdy nebude dobrá:)

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 vajíčka
  • 50 g cukru
  • 250 g 40 % smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 g čokoládové pomazánky
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 70 g hořké čokolády, nakrájené na menší kousky

Postup

1

Ve skleněné (nebo jakékoli jiné horkovzdorné) míse smíchejte cukr a vajíčka a umístěte ji na hrnec s vařící vodou. Šlehejte nad parou ručním robotem 6 až 8 minut, dokud směs nezhoustne a nebude jemně žlutá.

2

Přidejte vanilkový extrakt a nechte zchladnout. Směs můžete přelít do jiné mísy, aby rychleji zchladla.

3

Vyšlehejte smetanu do šlehačky. Přidejte kakao, čokoládovou pomazánku a opatrně promíchejte.

4

Smíchejte vaječnou směs se šlehačkovou, přidejte na kousky nakrájenou čokoládu, vlijte do zamrazitelné nádoby a dejte do mrazáku.

5

Zamrazujte aspoň 4 hodiny nebo nejlépe přes noc.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí kávové marshmallows

Krémová ovesná kaše s amarantovými semínky a restovanými jablky

Vysokoproteinový čokoládový dort z dýně a bez mouky

Nepečený dort s rybízem a domácí nutellou

Rychlý svěží okurkový salát s koriandrem a limetkou

Marocký losos s kuskusem

Nadýchaný dort s ořechovým korpusem z bílků a čokoládovou polevou

Kuřecí stehna pečená se zeleninou, balsamikem a bylinkami

Video: Domácí smetanová zmrzlina z avokáda a jahod

Falafelky

Polévka z červeného zelí a fazolí

Banánový ovesný koláč