Banoffee – Vyhlášený banánový cheesecake s karamelem
Láska na první ochutnání. Opravdu jednoduchý recept na vynikající banánový cheesecake. Korpus tvoří směs celozrnných sušek s rozpuštěným máslem, následuje vrstva nadýchaného žervé se zakysanou smetanou, do které je nakonec přidán krémový karamel.

Ingredience
- 175 g celozrnných Bebe sušenek, rozdrcených na sypkou směs
- 55 g másla, rozpuštěného
- 400 g lučiny (Philadelphie, plnotučného tvarohu)
- 85 g krupicového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 vajíčka
- 1 ½ lžičky vanilkového extraktu
- 200 ml zakysané smetany
- 2 rozmačkané banány
- 1 plechovka karamelizovaného salka
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C.
Smíchejte sušenky s rozpuštěným máslem a vzniklou směs nasypte na dno kulaté formy. Dobře utěsněte a zahlaďte povrch. Dejte na 10 minut do lednice.
Vyšlehejte lučinu a přidejte všechny ingredience kromě karamelového salka. Pomocí ručního robotu pořádně promíchejte. Vzniklou směs nalijte na sušenkové dno.
Zvlášť vyšlehejte karamelizované salko a nalijte jej na krémovou směs.
Formu přendejte do většího hlubokého plechu a nalijte do něj horkou vodu – zhruba do poloviny výšky formy s cheesecakem.
Pečte přibližně hodinku, poté troubu vypněte a nechte cheesecake ještě hodinku odpočívat uvnitř. Vyndejte z trouby a dejte do lednice aspoň na 4 hodinky.
Nakrájejte a servírujte. Můžete přidat kolečka čerstvého banánu.
Mohlo by vás zajímat:
banán karamel sladké recepty snadné recepty vanilkový extrakt Dezerty
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře