fbpx

Pohankové sušenky – bezlepkové

Pohankové sušenky – bezlepkové

Ingredience na 10 porcí

  • 100g hladké pohankové mouky
  • 50g pohankových vloček
  • 75g másla
  • 40g medu
  • lžička drcených lněných semínek
  • lžička prášku do pečiva (vinného kamene)
  • špetka skořice

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Lněná semínka namočte na 10min do dvou lžiček vody. Smíchejte suché přísady, do kterých přidejte máslo, med a namočená semínka. Vypracujte těsto a dejte ho asi na hodinu odpočinout do chladu.

Pohankové sušenky – bezlepkové
2

Z těsta pak tvořte sušenky (pokud bude díky medu lepivé, pomozte si mokrýma rukama) a klaďte na plech vyložený pečícím papírem. Sušenky vytvoříte buďto rovnou v dlaních nebo si vytvarujte kuličky a ty pak uhlaďte lžící rovnou na pečícím papíře. Těsto se při pečení nerozteče, tak je můžete mít blízko u sebe. Pečte ve vyhřáté troubě na 175°C, asi 10min.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře