Pohankové sušenky – bezlepkové

Ingredience na 10 porcí
- 100g hladké pohankové mouky
- 50g pohankových vloček
- 75g másla
- 40g medu
- lžička drcených lněných semínek
- lžička prášku do pečiva (vinného kamene)
- špetka skořice
Postup
Celkový čas přípravy: 120 min
Lněná semínka namočte na 10min do dvou lžiček vody. Smíchejte suché přísady, do kterých přidejte máslo, med a namočená semínka. Vypracujte těsto a dejte ho asi na hodinu odpočinout do chladu.

Z těsta pak tvořte sušenky (pokud bude díky medu lepivé, pomozte si mokrýma rukama) a klaďte na plech vyložený pečícím papírem. Sušenky vytvoříte buďto rovnou v dlaních nebo si vytvarujte kuličky a ty pak uhlaďte lžící rovnou na pečícím papíře. Těsto se při pečení nerozteče, tak je můžete mít blízko u sebe. Pečte ve vyhřáté troubě na 175°C, asi 10min.
Mohlo by vás zajímat: