
Suroviny na korpus (forma o průměru 15 cm):
Suroviny na krém:
Ozdoba:
Nejprve si připravíme a upečeme korpus. Do mísy si nasypeme mouku, prášek do pečiva, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Vedle si vyšleháme nejprve žloutky s cukrem a poté postupně zašleháváme vodu a olej. Zvlášť si vyšleháme bílky do tuhého sněhu. Vyšlehanou žloutkovou hmotu spojíme s připravenou moukou s práškem do pečiva a pořádně promícháme. Nakonec jemně vmícháme sníh.Těsto vlijeme do kulaté dortové formy vyložené pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 180° a pečeme 40 minut. Korpus je vysoký, proto špejlí kontrolujeme, zda je propečený střed.
Během pečení korpusu si uděláme krém, který budeme natírat mezi korpusy a potřeme jím i celý dort. Jednoduše smícháme všechny suroviny a společně je vyšleháme do hladkého krému, dáme na 15 minut do lednice odpočinout. Kompletně vychladlý korpus nadvakrát podélně rozřízneme (máme pak tedy 3 části korpusu), každý potřeme připraveným krémem a vrstvíme je na sebe. Nakonec krémem potřeme celý dort po stranách a nahoře.
Dort by se měl alespoň 2 hodiny chladit v lednici, před podáváním ozdobíme živými květinami.