Čokoládové plátky s lískovými oříšky a vůní kávy + Videorecept

Další z repertoáru netradičního, ovšem skvělého cukroví. Čokoládové plátky, které disponují hromadou lískových oříšků a lehkou chutí kávy.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Nasypte oříšky na plech vyložený pečícím papírem a a pečte je přibližně 15 minut, nebo dokud nezačnou vonět a slupky hnědnout a praskat.
  3. Vysypte oříšky do čisté utěrky a lehce je v ní oválejte. Takto odstraníte slupky. Nechte úplně vychladnout a pak oříšky posekejte.
  4. Snižte teplotu trouby na 150 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
  5. Do mixéru nasypejte třtinový cukr a jemně naseknaou čokoládu. Mixujte do jemné směsi.
  6. Ve velké míse smíchejte mouku, kakao, kávu, jedlou sodu a sůl.
  7. V jiné misce vyšlehjete vejce s vanilkou. Poté přidejte čokoládovou a moučnou směs, lehce vše smíchejte a přidejte oříšky. Vše promíchejte do hustšího těsta.
  8. Rozdělte těsto na poloviny, každou vyválejte na pruh velký přibližně 25 x 5 cm.
  9. Přendejte je na plech tak, aby mezi sebou měly místo aspoň 7 cm. Pečte přibližně 35 až 40 minut.
  10. Přendejte na rošt a nechte 10 minut chladnout.
  11. Opatrně přemístěte pláty na prkénko. Pomocí ostrého nože nakrájejte oba pláty na 2 cm tlusté tyčinky. V tento okamžik jsou již tyčinky zcela upečené a jedlé, ale pokud chcete opravdu křupavé tyčky, dejte je po nakrájení znovu na plech a pečte dalších 15 minut po obou stranách.
hqdefault

Videorecept

Ingredience

  • 150 g lískových ořechů
  • 120 g čokolády nakrájené na kousky
  • 210 g třtinového cukru
  • 230 g hladké mouky
  • 30 g holandského kakaa
  • 4 g instantní kávy
  • 5 g jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 velká vejce
  • 1 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečené marinované kukuřice

Cannelloni plněné ricottou s rajčatovou omáčkou

Nepečené Fit ovesné sušenky ze 4 zdravých ingrediencí

Tradiční žitné perníčky

Veganské sushi

Rukolové lívanečky

Kokosová šlehačka

Lasagne s mletým masem a cuketou

Lívance s ovesnými vločkami

Domácí lískooříšková nutella

Lehký salátek s tahini zálivkou

Špagety s krevetami a špenátem