Čokoládové plátky s lískovými oříšky a vůní kávy + Videorecept
Další z repertoáru netradičního, ovšem skvělého cukroví. Čokoládové plátky, které disponují hromadou lískových oříšků a lehkou chutí kávy.

Ingredience
- 150 g lískových ořechů
- 120 g čokolády nakrájené na kousky
- 210 g třtinového cukru
- 230 g hladké mouky
- 30 g holandského kakaa
- 4 g instantní kávy
- 5 g jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 3 velká vejce
- 1 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Nasypte oříšky na plech vyložený pečícím papírem a a pečte je přibližně 15 minut, nebo dokud nezačnou vonět a slupky hnědnout a praskat.
- Vysypte oříšky do čisté utěrky a lehce je v ní oválejte. Takto odstraníte slupky. Nechte úplně vychladnout a pak oříšky posekejte.
- Snižte teplotu trouby na 150 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
- Do mixéru nasypejte třtinový cukr a jemně naseknaou čokoládu. Mixujte do jemné směsi.
- Ve velké míse smíchejte mouku, kakao, kávu, jedlou sodu a sůl.
- V jiné misce vyšlehjete vejce s vanilkou. Poté přidejte čokoládovou a moučnou směs, lehce vše smíchejte a přidejte oříšky. Vše promíchejte do hustšího těsta.
- Rozdělte těsto na poloviny, každou vyválejte na pruh velký přibližně 25 x 5 cm.
- Přendejte je na plech tak, aby mezi sebou měly místo aspoň 7 cm. Pečte přibližně 35 až 40 minut.
- Přendejte na rošt a nechte 10 minut chladnout.
- Opatrně přemístěte pláty na prkénko. Pomocí ostrého nože nakrájejte oba pláty na 2 cm tlusté tyčinky. V tento okamžik jsou již tyčinky zcela upečené a jedlé, ale pokud chcete opravdu křupavé tyčky, dejte je po nakrájení znovu na plech a pečte dalších 15 minut po obou stranách.
Videorecept
Mohlo by vás zajímat:
cukroví sladké recepty snadné recepty sušenky vánoce vánoční recepty
Zdroj: www.joyofbaking.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře