Tomatová polévka

ravá domácí je hustá a krémová. Perfektně jí doplní čerstvá bazalka a parmazán.

Rohlik

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 7 rajčat
  • 1 bílá cibule
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • špetka soli a pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • parmazán na posypání
  • čerstvá bazalka

Postup

1
Cibuli nakrájejte na jemno, mezitím si připravte čerstvá rajčata. Ty nařízněte nožem do kříže a a všechny je zalijte horkou vodou. Nechte je chvíli odležet, dokud se slupka nebude sama odlupovat a nepůjde sundat.
2
Oloupaná rajčata nakrájejte po zchladnutí na kousky. Cibuli osmahněte na 2 lžících olivového oleje, dokud nezměkne. Potom přidejte rajčata z konzervy i čerstvá rajčata, zalijte vývarem a nechte cca 15–20 minut pozvolna vařit.
3
Nakonec polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte lžící zakysané smetany, solí, pepřem a vmíchejte nasekané bazalkové listy.
4
Podávejte posypanou parmazánem. S křupavým chlebem chutná nejlépe.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Brokolicová polévka se slaninou a sýrem v chlebu

Domácí pickles aneb kvašená zelenina

Spaghetti alla puttanesca

Domácí chleba

Dort s ricottovou náplní, ovocným přelivem a bez mouky

Kokosový koláč s mangem a banánem

Rychlé pizzové mufiny se šunkou, sýrem a oregánem

Plněné koblížky z vláčného bramborového těsta

Nápoj, který nakopne metabolismus a posílí imunitu

Tiramisu

Jemné čtverečky s vláčným citrónovým krémem

Zapékaný květák se slaninou, sýrem a jarní cibulkou