ravá domácí je hustá a krémová. Perfektně jí doplní čerstvá bazalka a parmazán.
Rohlik
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
7 rajčat
1 bílá cibule
1 konzerva loupaných rajčat
0,5 l zeleninového vývaru
1 lžíce zakysané smetany
špetka soli a pepře
2 lžíce olivového oleje
parmazán na posypání
čerstvá bazalka
Postup
1
Cibuli nakrájejte na jemno, mezitím si připravte čerstvá rajčata. Ty nařízněte nožem do kříže a a všechny je zalijte horkou vodou. Nechte je chvíli odležet, dokud se slupka nebude sama odlupovat a nepůjde sundat.
2
Oloupaná rajčata nakrájejte po zchladnutí na kousky. Cibuli osmahněte na 2 lžících olivového oleje, dokud nezměkne. Potom přidejte rajčata z konzervy i čerstvá rajčata, zalijte vývarem a nechte cca 15–20 minut pozvolna vařit.
3
Nakonec polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte lžící zakysané smetany, solí, pepřem a vmíchejte nasekané bazalkové listy.
4
Podávejte posypanou parmazánem. S křupavým chlebem chutná nejlépe.