Citronové řezy
Na tenhle recept jsem trochu pozapomněl, neboť jsem ho zkoušel už na konci září. A náhodou jsem dnes narazil na fotky z něj, tak honem s ním ven. A tady jsou, svěží a lehké citronové řezy,

Ingredience na 10 porcí
- 225 g cukru krupice
- 250 g samokypřící mouky (tzv. Self-raising flour – koupíte Marks & Spencer nebo v Tescu v oddělení se zahraniční kuchyní)
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 4 velká vejce
- 225 g másla, v pokojové teplotě
- 3 lžíce mléka
- kůra ze 3 ks citronů
NA POLEVU:
- 200 g cukru moučka
- šťáva z jednoho citronu
- kůra z jednoho citronu
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Troubu se předehřejeme na 160°(bez použití funkce horkovzduchu). Přípravíme se pekáč v přibližných rozměrech 30cmx23cm. Ten vyložíme pečícím papírem.
šechny suché ingredience smícháme v míse důkladně dohromady. Přidáme vajíčka, změklé máslo, mléko a kůru z citronu. Celé to nejlépe pomocí šlehače smícháme. Cca tak 2 minutky.
Směs přendáme do připraveného pekáče a umístíme na rošt do trouby doprostřed. Pečeme 35 minut do doby, než nám povrch nevytvoří zlatohnědou barvu.
Po vyndání ztrouby necháme 5 minut ještě v pekáči a poté přendáme na mřížku pro úplné vychladnutí. Mezitím si připravíme polevu.
Do menší mísy si přidáme prosátý cukr moučka, šťávu a kůru z citronu. Důkladně smícháme do krémové konzistence.
Polevu pak rozetřeme na vychladlý povrch a rozdělíme na 30 kousků.

Mohlo by vás zajímat:
Dezerty
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře