
Jahodové kostky:
Glazura(nemusí být, ale je to o dost chutnější a pro lidi, co mají rádi sladké přímo povinnost :)):
Troubu si předehřeju na 190°C. Pekáček (použila jsem 20x20 cm) si vložím pečícím papírem tak, aby mi na dvou stranách přesahoval, pro lepší vyjmutí upečeného koláče. Mám radši, když papír drží na místě, tak jsem si ještě pekáček vytřela máslem.
V míse smíchám vločky, mouku, cukr, skořici a sůl. Přidám máslo a důkladně směs promíchám.
Půl hrnku směsi si dám stranou a zbytek natlačím na dno formy. Půlku pokrájených jahod si v miste promíchám se škrobem, cukrem a citronovou šťávou. Rovnoměrně rozprostřu připravený korpus a prázdná místečka dosypu zbylými jahodami. Na vrch posypu zbytkem směsi.
Dám péct tak na 35 - 45 minut. Vyndám, když se jahody krásně rozvoní a povrch zezlátne. Nechám vychladnout.
Mezitím si připravím glazuru. V misce smíchám mléko, cukr a extrakt a celý výtvor pokapu.