Dýňovo-čokoládové brownies

Neobvyklé spojení? Vůbec, právě naopak. Tohle brownies si po prvním ochutnání zamilujete.

Rohlik

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus:

  • 250 g sušenek
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce másla

Náplň:

  • 500 g tvarohového sýra
  • 200 g cukru
  • 300 ml dýňového pyré
  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 50 g strouhaného perníku
  • 150 g čokolády
  • špetka soli

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Plech si vyložte pečicím papírem, aby přesahoval přes okraje. Sušenky rozdrobte do mísy a přidejte k nim máslo s cukrem. Umíchejte prsty tak, aby byla směs vláčná. Sušenkovou hmotu natlačte na dno plechu nebo formy a dejte zapéct cca na 10 minut do trouby. Po upečení nechte stát a chladnout venku.

2

Sýr vyšlehejte šlehačem do krému, přisypte cukr, dýňové pyré, mouku, vejce, špetku soli a strouhaný perník. Nalámanou čokoládu rozehřejte buď nad vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě, stačí ohřát na 30 sekund. Rozmíchejte ji dohladka společně se 5 lžícemi dýňového krému.

3

Zbylý dýňový krém rozprostřete po sušenkovém korpusu. Po lžícím přidávejte navrch čokoládu. Špičkou nože obě náplně lehce promíchejte, abyste vytvořili mramorový vzor. Dejte péct do trouby na cca 50 minut. Kontrolujte propečenost těsta pomocí špejle.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Žampionové rizoto

Segedínský guláš s kváskovým knedlíkem

Cuketové lasagne s hovězím masem a parmezánem

Paleo pštrosí vejce

Tvarohová torta s orechovo-mrkvovým cestom

Video: Raw jahodovo-vanilková zmrzlina pouze ze 4 ingrediencí

Dýňová polévka hokkaido

Kapr pečený s houbami

Extra vlhké cuketové brownies

Zapečené jáhly se zelím a uzeným tofu

Domácí pažitková pomazánka na způsob Lučiny

Hovězí nudličky s čínským celerem s ústřicovou omáčkou