Domácí čokoládové müsli

Už nebudete mít důvod kupovat müsli v obchodě. Tento recept je jednoduchý, levný a především vynikající. Mám jej od své kamarádky, která müsli miluje, ale již několik let si žádné nekoupila. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Základ

  • 500 g ovesných vloček (nejlepší jsou drcené ovesné vločky.)
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 3 lžíce medu, nebo javorového či agávového sirupu
  • 2 lžíce másla, nebo rostlinného oleje pro vegany

Příchuť

  • 100g oříšků dle vlastní chuti (Nejlepší kombinace k čokoládě jsou lískové, nebo vlašské oříšky.)
  • 75g strouhaného kokosu
  • 100g nakrájené čokolády na vaření
  • 2 lžíce Nutelly <-recept na domácí Nutellu z avokáda – o 62% méně kalorií

Postup

1

Předehřejeme si troubu na 190 °C.

2

Do mísy dáme všechny ingredience na základ müsli a dobře promícháme. Poté rozvrstvíme na plech a pečeme v troubě po dobu 20 minut (müsli případně opět promícháme, aby se nespálilo, záleží na typu vaší trouby).

3

Po 20 minutách pečení přidáme kokos a oříšky (Celé, drcené, nakrájené, nebo namixované) a ještě 10 minut pečeme.

4

Plech vyndáme z trouby a necháme cca 5 minut zchladnout. Jakmile je plech s müsli teplý, ale ne horký, přimícháme do něj nakrájenou čokoládu a Nutellu. Díky tomu, že je müsli ještě teplé, tak čokoláda a Nutella jej slepí do větších hrudek, které pak chutnají naprosto božsky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvový dort

Krémová cibulová pomazánka s česnekem a špetkou chilli

Krémové špagety s řepou

Zeleninové placky s kuřecím masem

Avokádové brownies

Dýňová polévka

Čočkovo-dýňová polévka s pórkem

Těstoviny s brokolicí

Video: Super rychlý flank steak na asijský způsob

Cuketa s nivou

Rychlé pizzové topinky s sýrem, cherry rajčátky a bazalkou

Dýňová polévka hokkaido