Kapustové závitky s pohankovou směsí a tofu

V Asii si lidé všechno balí do banánových listů, no a my máme kapustu! Tato brukvovitá zelenina je přímo nabitá vitamíny a do jejích spařených listů můžete zabalit v podstatě cokoliv. Já jsem se rozhodla pro jednoduchou pohankovou směs s tofu a restovanou cibulkou. Závitky si pak můžete dát jako přílohu či samostatný hlavní chod. Perfektní jsou například se zelím!

Kapustové závitky s pohankovou směsí a tofu

Ingredience na 5 porcí

Suroviny na 5 závitků:

  • 5 kapustových listů
  • 400 g vařené pohanky
  • 2 cibule 
  • 1 balení uzeného tofu
  • 1 mrkev
  • 1 pertžel
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • 1 lžíce rostlinného margarínu
  • olej

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Z kapustových listů můžete vyříznout pár centimetrů té nejširší a nejtvrdší stonkovité části, závitky se pak budou i lépe balit. Kapustové listy poté vložíme do vroucí vody a necháme 2 minuty povařit, hned poté je zchladíme studenou vodou.

2

V pánvičce si rozehřejeme trochu oleje a dáme na něj restovat najemno nakrájenou cibuli. Hned poté k cibuli přidáme mrkev a petržel nakrájené na velmi tenká půlkolečka a společně restujeme, dokud cibulka nezezlátne. Hned poté do pánve rozdrobíme tofu, dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.

3

Na závěr do směsi přidáme uvařenou pohanku, vše společně promícháme a případně ještě dochutíme. Hotovou směsí plníme kapustové listy, které balíme do ruliček podobně jako čínské závitky.

4

Zabalené závitky vložíme do pekáčku, který trošku vymažeme rostlinným margarínem, podlijeme trochou vody a dáme do trouby na 20 minut zapéct na 180°. V průběhu pečení závitky jemně poléváme vodou, aby se z horní strany nepřipálily.

Poznámka

Závěrečná fáze zapékání je dobrovolná, závitky jsou velmi chutné i jen tak, po zapečení však ale lépe drží tvar.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře