
Korpus
Krém
Poleva
Předehřejte troubu na 220 °C. Formu o velikosti 42 x 30 cm vyložte pečícím papírem.
V míse smíchejte 2 vejce, 3 žloutky a půl hrnku cukru. Pomocí robotu vyšlehejte do pěny. Přilijte vanilkový extrakt a promíchejte.
Přesyjte mouku a škrob do mísy a opatrně promíchejte. Přidejte jedlé konfety.
V druhé míse vyšlehejte bílky a lžíci cukru do tuha. Přidejte je do těsta a jemně smíchejte.
Nalijte těsto do připravené formy a pečte 6 až 7 minut, nebo dokud těsto nebude zlatavé.
Hned po vyndání z trouby posypte moučkovým cukrem, přendejte korpus na čistou utěrku a zarolujte jej. Nechte úplně vychladnout.
Do mísy dejte máslo a šlehejte po dobu 2 až 3 minut. Poté přidejte moučkový cukr, vždy postupně po částech. Dobře zašlehejte.
Přidejte smetanu a promíchejte. Přisypte konfety.
Opatrně natřete krém na korpus a opět zarolujte. Nechte roládu pár hodin v lednici ztuhnout.
Rozpusťte bílou čokoládu a polijte jí vršek rolády. Přisypte trochu zdobení a nechte před podáváním zatuhnout.