Nadýchaná roláda s vanilkovým krémem a bílou čokoládou

Nadýchaná roláda, která je plná vanilkového krému a veselého, barevného zdobení. Vršek rolády je politý křehkou bílou čokoládou, která krásně zakřupe pokaždé, když si kousek ukrojíte. Vánočně laděná dobrota. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 2 vejce
  • 3 žloutky
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 1/4 hrnku jedlých konfet
  • 2 bílky
  • 1 lžíce cukru

Krém

  • 1 hrnek másla pokojové teploty
  • 360 g moučkového cukru
  • 3-4 lžic barevných jedlých konfet/kuliček
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1-3 lžičky smetany

Poleva

  • 120 g bílé čokolády
  • jedlé konfety na ozdobu

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C. Formu o velikosti 42 x 30 cm vyložte pečícím papírem.

2

V míse smíchejte 2 vejce, 3 žloutky a půl hrnku cukru. Pomocí robotu vyšlehejte do pěny. Přilijte vanilkový extrakt a promíchejte.

3

Přesyjte mouku a škrob do mísy a opatrně promíchejte. Přidejte jedlé konfety.

4

V druhé míse vyšlehejte bílky a lžíci cukru do tuha. Přidejte je do těsta a jemně smíchejte.

5

Nalijte těsto do připravené formy a pečte 6 až 7 minut, nebo dokud těsto nebude zlatavé.

6

Hned po vyndání z trouby posypte moučkovým cukrem, přendejte korpus na čistou utěrku a zarolujte jej. Nechte úplně vychladnout.

7

Do mísy dejte máslo a šlehejte po dobu 2 až 3 minut. Poté přidejte moučkový cukr, vždy postupně po částech. Dobře zašlehejte.

8

Přidejte smetanu a promíchejte. Přisypte konfety.

9

Opatrně natřete krém na korpus a opět zarolujte. Nechte roládu pár hodin v lednici ztuhnout.

10

Rozpusťte bílou čokoládu a polijte jí vršek rolády. Přisypte trochu zdobení a nechte před podáváním zatuhnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémová polévka z kořenové zeleniny a tymiánu

Flowers and butterflies cake

Italská frittata s cibulí

Šťavnatá kuřecí prsa se slaninou a mozzarellou

Guláš

Špaldové palačinky s mozzarelou a bazalkovým pestem

Bleskurychlá zeleninová pánev s lahůdkovým droždím

Domácí kečup

Císařský trhanec – kaiserschmarrn

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Recept na batátovou pizzu bez mouky

Palačinkový dort s čokoládovým krémem a jahodami.