Těsto:
Náplň:
Na ozdobu:
Změklé máslo a třtinový cukr si dáme do mísy a vyšleháme v robotu. Poté přidáme žloutky, přesátou mouku, sůl a necháme zpracovat. Nakonec přidáme vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto.
Vzniklé těsto si dáme na pomoučený vál a zlehka ještě rukama zpracujeme. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme minimálně hodinu odpočinout v lednici.
Těsto vyndáme z lednice a vyválíme zhruba na 0,5 cm plát. Z těsta vykrajujeme o něco větší kolečka, než je průměr našich formiček na tartaletky. Těsto dáme do tartaletek a vymačkáme prsty až k hornímu okraji formičky (při pečení nám těsto ještě trochu klesne dolů). Nakonec těsto na dně tartaletek propícháme vidličkou a pečeme na 170 stupňů 15-18 minut do zezlátnutí.
Tartaletky vyndáváme z formiček ještě za tepla.
Mezitím si ušleháme mascarpone s moučkovým cukrem a smetanou. Musíme si dát pozor, abychom krém nepřešlehali, stačí opravdu chvilka (jen než nám hezky díky smetaně zhoustne).
Vychladlé tartaletky naplníme lžící citrónového krému. Krém z mascarpone si dáme do sáčku se zdobičkou a plníme jím tartaletky, které nakonec dozdobíme ovocem a jedlými květy.