Jedním ze způsobů, jak si uchovat rajčata ze zahrádky i na zimu, je jejich usušení. Sušená rajčata pak můžete dát pod maso nebo s nimi maso naplnit, přidat do pomazánky, do sendvičů, na chlebíčky, na těstoviny, na chleba s máslem.. ale super jsou i jen tak. Sušit je můžete jak na slunci, v troubě nebo v sušičce.
Na závěr tip na servírování Jak už jsem psala na začátku, využití sušených rajčat v kuchyni je velice široké. Já vám teď sepíšu jen takový menší tip na chuťovky. Potřebujete: bagetku sýr typu žervé creme fraiche nebo tučnou zakysanku sušená rajčata jarní cibulku sůl čerstvě mletý pepř Sýr typu žervé, creme fraiche, sůl a pepř důkladně smíchejte. Bagetku si nakrájejte na plátky a na každý plátek dejte dostatek smetanové pomazánky. Ozdobte sušenými rajčaty a najemno nakrájenou jarní cibulkou. A máte výborný předkrm nebo brunch:)