Pomerančovo-mrkvová marmeláda s badyánem a skořicí

Voňavá kombinace pomerančů, mrkve a exotického koření potěší nejednoho milovníka marmelád. Lahodný recept si připravíte jednoduše a rychle doma, a ani nemusíte čekat na letní zavařovací sezónu.

Zdravé recepty

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na marmeládu:

  • 500 g pomerančů
  • 500 g mrkve
  • 500 g cukru
  • 1 citron
  • 200 ml vody
  • 2 celé badyány
  • 1 celá skořice
  • 2 vanilkové lusky

Postup

1

Pomeranče a citron důkladně omyjte a nakrájejte na malé kousky (neloupejte!). Nakrájené citrusy dejte do hrnce a vařte na mírném ohni spolu s cukrem, badyánem, skořicí a dření ze dvou vanilkových lusků asi třicet minut. Občas promíchejte.

2

Mezitím si oloupejte mrkev, kterou nakrájejte na malé kousky a vařte ve velkém hrnci ve vodě, dokud nezměkne. Uvařenou mrkev rozmixujte ve vodě tyčovým mixérem a poté přidejte uvařené pomeranče s kořením.

3

Celou směs vařte dalších deset minut, poté z hrnce vyndejte skořici a badyán a tyčovým mixérem rozmixujte zbylé kousky ovoce.

4

Připravte si zavařovací sklenice, do kterých marmeládu nalijete. Hotovou marmeládu skladujte na tmavém, chladném místě.

Poznámka

Vzhledem k použití celých citronů a pomerančů doporučujeme použít bio ovoce, jehož kůra není chemicky ošetřena.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cizrnová polévka

Video: Zdravé ovesno-jablečné lívance z mixéru, hotové za 15 minut

Pomalu pečená panenka

Dýňové cupcakes s banánovým krémem

Božské čokoládové řezy s banány, nejen pro sportovce

Perník | rychlý recept | bezlepkový a veganský

Zapékaný květák s křupavou sýrovou gratinou na povrchu

Indické sladké kuře

Jahodovo-banánový cheesecake salát

Čokoládové řezy „Kinder bueno“ s vanilkovým krémem a smetanou

Zdravý vanilkový koktejl se skořicí, zázvorem a kurkumou

Zapékané topinky s houbami, sýrem a tymiánem