Pomerančovo-mrkvová marmeláda s badyánem a skořicí

Voňavá kombinace pomerančů, mrkve a exotického koření potěší nejednoho milovníka marmelád. Lahodný recept si připravíte jednoduše a rychle doma, a ani nemusíte čekat na letní zavařovací sezónu.

Pomerančovo-mrkvová marmeláda s badyánem a skořicí

Ingredience na 10 porcí

Na marmeládu:

  • 500 g pomerančů
  • 500 g mrkve
  • 500 g cukru
  • 1 citron
  • 200 ml vody
  • 2 celé badyány
  • 1 celá skořice
  • 2 vanilkové lusky

 

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Pomeranče a citron důkladně omyjte a nakrájejte na malé kousky (neloupejte!). Nakrájené citrusy dejte do hrnce a vařte na mírném ohni spolu s cukrem, badyánem, skořicí a dření ze dvou vanilkových lusků asi třicet minut. Občas promíchejte.

2

Mezitím si oloupejte mrkev, kterou nakrájejte na malé kousky a vařte ve velkém hrnci ve vodě, dokud nezměkne. Uvařenou mrkev rozmixujte ve vodě tyčovým mixérem a poté přidejte uvařené pomeranče s kořením.

3

Celou směs vařte dalších deset minut, poté z hrnce vyndejte skořici a badyán a tyčovým mixérem rozmixujte zbylé kousky ovoce.

4

Připravte si zavařovací sklenice, do kterých marmeládu nalijete. Hotovou marmeládu skladujte na tmavém, chladném místě.

Poznámka

Vzhledem k použití celých citronů a pomerančů doporučujeme použít bio ovoce, jehož kůra není chemicky ošetřena.

Mohlo by vás zajímat: Cukroví, Veganské

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře