Špagety s mušlemi srdcovkami

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • čerstvé mušle srdcovky („vongole“) cca 500 g (pokud neseženete čerstvé, určitě se někdo dají sehnat mražené – někdy prodávají i pouze ten vnitřek mušle)
  • italské špagety cca 500g
  • cca 750ml pasírovaných rajčat
  • pepř
  • sůl
  • hladkolistá petržel
  • panenský olivový olej
  • česnek (1 stroužek)

Postup

1

Srdcovky je třeba perfektně opláchnout několikrát ve vodě a posléze dát na celý den do mísy s vodou + 1 lžíce hrubé mořské soli. Nejdříve je potřeba udělat omáčku a potom až uvařit těstoviny. Na konci dne srdcovky ještě několikrát propláchneme (dělejte to tak, že vezmete do dlaně pár kousků mušlí, např. 5, a pod tekoucí vodou drhnete oběma dlaněmi proti sobě).
Vhodíme je smažit do menšího hrnce společně s jedním stroužkem celého česneku (ten pak osmahlý vyndáme), zhruba půl hrsti petrželí a hodně olivového oleje (cca 7 pol. lžic). Osolíme, opepříme, často mícháme a smažíme dokud se všechny mušle zcela neotevřou. Poté tam nalijeme rajčata a necháme pod pokličkou vařit cca 1h, dokud se do omáčky nevstřebá chuť mušlí. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Omáčka nesmí být moc hustá, proto je potřeba ji ke konci zředit troškou normální vody nebo té z těstovin (cca třetina malé skleničky na vodu).

2

Až je omáčka hotová (poznáte to podle hodně aromatické chuti), tak dejte vařit těstoviny a vařte je na tzv. “al dente”, to znamená né příliš do měkka (pozn. omáčku během vaření těstovin nechte ještě vařit na velmi mírném ohni). Pak to smíchejte tak, že do mísy nasypete těstoviny a naběračkou nalejete dost omáčky na to, aby je zbarvila. Zbytek omáčky s mušlemi si pak dle chuti nalijete naběračkou rovnou do talíře.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křehký ořechový koláč s máslovým těstem a čokoládou

Tvarohová žemlovka s banány

Rychlé opékané brokolicové placičky s quinoou a sýrem

Borůvkovo-citronová limonáda

Rychlé těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a parmazánem

Video: Clafoutis – Jednoduchá francouzská bublanina s třešněmi

Zapečená brokolice

Rebarborové chutney na maso i těstoviny

Video: Skvostný domácí chléb s karamelizovanou cibulkou

Dýňový chlebíček

Špenátové brambory

Vánoční cukroví – linecké jogurtové kytičky s kokosovou náplní